آگاهی از رایجترین سرطانهای زنان
شناخت سرطان های زنان و علائم رایج آنها میتواند به شما در پیشگیری و شناسایی مشکلات مختلف کمک کند. با آشنایی با سرطانهای رایج، زودتر متوجه بروشان میشوید یا با رعایت نکات پیشگیری، مانع از دچارشدن به آنها خواهید شد. همیشه موارد مشکوک را به دقت زیر نظر بگیرید و برای معاینه به متخصص زنان مراجعه کنید تا در صورت نیاز، شما را به متخصص مربوط مانند جراح پستان ارجاع بدهد. در این مقاله هم از سرطانهای متداول درمیان زنان برایتان گفتهایم.
همراه ما باشید با مطالب لینک های کاربردی دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :
- مواد غذایی مضر برای سرطان پستان
- جراح پروتز پستان اصفهان دکتر رسول فاتحی فرد
- کانال آپارات دکتر رسول فاتحی فرد
- تاثیر جراحی ماستکتومی بر کیفیت زندگی زناشویی
- یوتیوب جراح پستان اصفهان
- نشانههای آشکار و پنهان سرطان پستان
- دکتر فاتحی فرد جراح پستان اصفهان
سرطان های رایج زنانه
سرطان نوعی بیماری است که در آن سلولهای بدن بدون کنترل رشد میکنند. هنگامی که سرطان در اندامهای تناسلی زنان شروع میشود، به آن سرطان زنان می گویند. چند نوع اصلی سرطان زنان عبارتاند از:
- پستان
- دهانه رحم
- تخمدان
- واژن
- فرج
گاهی اوقات، هورمون زنانه استروژن میتواند سلولهای سرطانی سینه را تحریک کند و باعث رشد آنها شود. تخمدانها، جایی که تخمکهای زنان در آن ذخیره میشوند، با شروع بلوغ شروع به تولید استروژن میکنند تا دورههای قاعدگی را تنظیم کنند.
رشد سلولهای سرطانی در این اندام هم باعث بروز سرطانهای اختصاصاً زنانه میشود. سرطانهای زنان فقط منحصر به خودشان نیست و علاوه بر مواردی که گفته شد، سرطانهای دیگری هم درمیان آنها دیده میشود؛ یعنی مواردی که در مردان هم احتمال بروز دارند.
علائم سرطان زنان
با شناخت نشانههای بیماری و آگاهی از اولین علائم سرطانهای زنان میتوانید از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کنید. بروز سرطانهای زنان با علامتهایی بهشرح زیر همراه است. هر نوع از سرطان نشانههای مخصوص به خود را دارد اما بهطور کلی، بروز این موارد جای پیگیری دارند:
- تغییرات سینه و نوک پستان
- تغییرات روده و دفع
- درد شکم، لگن و کمر
- بروز نفخ
- تغییرات ادرار
- کاهش وزن بیدلیل
- خونریزی بدون پریودشدن
- خستگی
- بیاشتهایی
- تعریق شبانه یا تب
- سرفه
- تغییرات پوستی
- سوزش سر دل
- مشکلات بلع
یادتان باشد که اینها نشانههای حتمی سرطان نیستند اما بروز و تداومشان نیازمند پیگیری است.
سرطان پستان
مانند بسیاری از سرطانها، بهترین راه برای مبارزه با سرطان سینه ، تشخیص زودهنگام آن است. ماموگرافی یکی از روشهای تشخیص سرطان است که با تابش پرتوهای خفیف اشعه ایکس منجر به بررسی وضعیت پستان میشود. توصیه متخصصان درباره انجام ماموگرافی برای زنان در سنین مختلف اینطور است:
- زنان ۴۰ تا ۴۴ساله؛ بهتر است که ماموگرافی سالانه را در نظر بگیرند.
- زنان ۴۵ تا ۵۴ساله که در معرض خطر متوسط هستند، باید سالانه تحت ماموگرافی قرار گیرند.
- زنان بالای ۵۵سال که در معرض خطر متوسط هستند، باید هر دو سال یکبار تحت ماموگرافی قرار گیرند.
برخی از زنان هم باید با MRI همراه با ماموگرافی غربالگری شوند، یعنی از سینه و پستانشان عکسبرداری شود و ماموگرافی که راهی تشخیصی برای شناسایی توده در این ناحیه است هم انجام بدهند. زنانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند، باید غربالگری را از سن ۴۰سالگی (یا در برخی موارد زودتر) شروع کنند و سالانه ماموگرافی انجام دهند.
عواملی که میتوانند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش بدهند، عبارتاند از:
- ناهنجاریهای ژنتیکی ارثی مانند ژنهای BRCA1 و BRCA2
- سابقه خانوادگی سرطان سینه
- برخی از بیماریهای خوشخیم پستان، مانند بافت متراکم سینه
کشندهترین سرطانهای زنان کدامند ؟
خبر خوب این است که تقریبا تمام سرطانها با تشخیص بهموقع، قابل درمان و کنترل هستند. بنابراین، در صورت ابتلای خود یا عزیزانتان به این مشکل، هرگز خود را نبازید و نترسید.