جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | تنها راه قطعی تشخیص ماهیت توده های پستانی

بیوپسی پستان؛ تنها راه قطعی تشخیص ماهیت توده های پستانی

تشخیص ماهیت توده های پستانی | به نمونه برداری از بافت مشکوک سینه بیوپسی گفته می شود. پس از معاینه ، سونوگرافی یا ماموگرافی اگر توده مشکوکی در هر مرحله ای یافت شود که ماهیت و محتوای آن در سونوگرام یا ماموگرام مشخص نشود، پزشک برای تشخیص قطعی در مورد توده و تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن آن، حتما توصیه به انجام بیوپسی می کند. بافت مورد نظر توسط سوزن و یا با عمل جراحی سرپایی برداشه می شود و توسط پاتولوژیست زیر میکروسکوپ بررسی می شود. معمولا اعلام نتیجه پاتولوژی برخلاف سونوگرافی و ماموگرافی ممکن است چند روز طول بکشد.

انجام بیوپسی(نمونه برداری پستان) ، تنها راه تشخیص قطعی برای پزشک است اما این الزاما به معنای بدخیمی توده شما نیست . نمونه برداری پستان که به چند روش انجام می شود- که در ادامه توضیح داده می شود- در اکثر موارد فاقد عوارض و یا جای زخم است و توسط جراح و یا رادیولوژیست انجام می شود.

انتخاب روش انجام کار بسته به وضعیت ، اندازه تومور و تعداد آنها بستگی دارد. در حالت کلی بیوپسی با دو روش قابل انجام است:

  1. بیوپسی سوزنی که با دو نوع سوزن قابل انجام است و در ادامه توضیح داده خواهد شد.
  2. بیوپسی باز که در طی آن قسمتی یا تمام بافت مشکوک (اکثرا در مورد تومور ها) برداشته می شود.

مطالب قرارداده شده در سایت توسط نویسنده سایت گردآوری شده است و حتما قبل از بهره برداری از مطالب حتما با پزشک خود مشورت نمایید. هیچ گونه مسئولیتی در صورت استفاده از مطالب بر عهده آقای دکتر رسول فاتحی فرد نمی باشد.

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | توده های خوش خیم پستان فیبروآدنوم پستان


همراه ما باشید با مطالب لینک های کاربردی دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :


بیوپسی سوزنی

اگر توده قابل لمس باشد پزشک منطقه مورد نظر را با لمس نمونه برداری خواهد کرد،اما اگر قابل لمس نباشد پزشک با کمک سونوگرافی(به این روش بیوپسی تحت گاید سونو گفته می شود.) و یا تصاویر ماموگرافی ( بیوپسی استریوتاکتیک که معمولا برای توده های بسیار ریز و یا رسوبات کلسیمی استفاده می شود.

در این روش از ماموگرافی سه بعدی-با عکس برداری از دو زاویه مختلف- استفاده می شود.) این کار را انجام می دهند. حتی در صورت لزوم می توان از تصاویر MRI برای راهنمایی هنگام نمونه برداری استفاده کرد. این روش با دو نوع سوزن قابل انجام است.

1-نمونه برداری با سوزن ظریف(FNAB)

در این روش پزشک با سوزنی بسیار ظریف (ظریف تر از سوزن هایی که برای گرفتن نمونه خون استفاده می شوند.) از توده مشکوک پستان نمونه برداری خواهد کرد. به این روش آسپیراسیون می گویند. در این روش ساختار داخلی توده به هم می ریزد.نمونه برداری با این روش درد چندانی ندارد و نیازی به بی حسی موضعی نیست (در صورت درخواست شما این کار انجام می شود اما تزریق بی حسی بیش از سوزن بیوپسی با این روش دردناک خواهد بود.)

ممکن است در این نوع نمونه برداری به علت به هم ریختگی بافت (به دلیل باریک بودن سر سوزن) امکان تشخیص دقیق نباشد و نیاز به انجام بیوپسی به یکی دیگر از انواع روش ها باشد.

2-نمونه برداری نسجی با سوزن کلفت (CNB)

در بیوپسی با این روش،همانند روش قبل از یک سوزن و سرنگ استفاده می شود،اما در این روش سوزن کمی کلفت تر و توخالی است و امکان برداشت بافت به صورت نسجی ( و با نظم بیشتر) وجود دارد. این روش حتما نیاز به بی حسی موضعی دارد ،امکان ماندن کمی کبودی نیز در محل بیوپسی هست(که بعد از چند روز رفع می شود.) اما جای زخم ماندگار نخواهیم داشت . در این روش نیاز به سه تا شش نمونه از بافت شما خواهد بود.

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | کدام کیست پستان باید تخلیه شوند؟

نمونه برداری نسجی با روش خلا (وکیوم)

بیوپسی هسته ای را می توان( با استفاده از تجهیزات و دستگاههایی خاص ) با روش خلا نیز انجام داد. در این روش نمونه گیری از بافت به صورت خودکار انجام می شود به این صورت که بعد از انجام بی حسی برش کوچکی روی پوست ایجاد می شود . و از محل این برش، یک پروب توخالی مجهز به یک چاقوی بسیار کوچک در درون آن با راهنمایی سونوگرافی یا ماموگرافی سه بعدی ، به سمت توده پستان فرستاده می شود . و از بافت مورد نظر تعدادی نمونه گرفته می شود.

روش وکیوم یا خلا، می‌توان ضایعات کوچک را بصورت کامل خارج نمود . و از این روش گاهی برای درمان ضایعات کوچک مثل پاپیلوم های مجرای شیری هم استفاده می‌شود. در صورت برداشت کامل ضایعات میکروکلسیفیه ؛ معمولا مارکر(نشانگر) بافتی تیتانیوم در محل ضایعه گذاشته می‌شود . که بتوان محل ضایعه را در بررسی های بعدی (با ماموگرافی) پیداکرده و برای تغییرات احتمالی بررسی مجدد کرد. این نشانگرها هیچ عوارضی ندارند . و باعث هیچ ناراحتی برای بیمار نمی شوند اما وجودشان ضروری ست.

بیوپسی باز

گاهی انجام نمونه برداری سوزنی کافی نیست و پزشک دستور به انجام بیوپسی باز(جراحی) می دهد. در این روش بی حسی موضعی (و گاها بیهوشی) برای بیمار انجام می شود. این روش اکثرا به صورت سر پایی اما در بیمارستان انجام می شود . (در شرایط خاص در صورت وجود اتاق عمل و تجهیزات، در مطب هم امکان انجام آن وجود دارد.)

در این روش بر حسب نیاز و تشخیص پزشک بعد از ایجاد برش روی پستان تنها برشی از بافت توده برداشته می شود و یا این که کل توده از پستان خارج می شود. بخیه و ایجاد جای زخم از عوارض ظاهری این روش است که البته بسته به مهارت جراح و مهم تر از آن جای توده، امکان دارد برش به صورتی باشد که جای زخم به جا مانده از آن، زیاد به چشم نیاید. نمونه برداری جز لازم تشخیص، در بررسی ضایعات پستانی است و در مواردی که جراح به شما پیشنهاد نمونه برداری می‌دهد بهتر است این کار انجام شود.

همکاری با پزشک تان به نفع شما و برای حفظ سلامتی و جان شماست. در روند درمان در برابر دستورات پزشک خود مقاومت نکنید.

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | پزشک چگونه بدخیم یا خوش خیم بودن توده پستانی را تشخیص می‌دهد؟

پزشک چگونه بدخیم یا خوش خیم بودن توده پستانی را تشخیص می‌دهد؟

بانوان با مشاهده هر یک از موارد مشکوک در طی غربالگری های دوره ای (خودآزمایی ماهیانه پستان یا چکاپ نزد پزشک که به تشخیص پزشک به صورت شش ماهه یا سالیانه برای زنان بالای 40 سال یا زنان بالای سی و پنج سال با سابقه خانوادگی سرطان پستان، الزامی ست. ) یا حتی به صورت اتفاقی ، باید به پزشک غربالگر سرطان پستان یا جراح پستان مراجعه کنند.

جراح در مرحله اول معاینه فیزیکی پستان ها را انجام می دهد. بعد از آن پزشک درخواست انجام ماموگرافی یا سونوگرافی و یا هر دو را خواهد داد و برای تشخیص نهایی ممکن است پزشک نیاز به انجام نمونه برداری(بیوپسی) از پستان شما داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *