جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | بررسی علل سفت شدن نوک سینه در زنان

 

مطالب قرارداده شده در سایت توسط نویسنده سایت گردآوری شده است و حتما قبل از بهره برداری از مطالب حتما با پزشک خود مشورت نمایید. هیچ گونه مسئولیتی در صورت استفاده از مطالب بر عهده آقای دکتر رسول فاتحی فرد نمی باشد.

انواع بیماری‌های مادرزادی پستان شامل چه مواردی هستند؟ | ئکتر رسول فاتحی فرد

بیماری‌های مادر‌‌زادی پستان | بیماری‌های مادرزادی پستان از زمان تولد با نوزاد همراه می‌شوند. برخی از این بیماری‌ها از همان ابتدا به طور کامل قابل تشخیص هستند. در صورتی که گروه دیگری از بیماری‌های مادرزادی سینه با گذشت زمان و رسیدن به سن بلوغ، ظاهر می‌گردند. در این قسمت قصد داریم به بیان برخی ویژگی‌های مربوط به انواع بیماری‌های مادرزادی پستان بپردازیم.

همراه ما باشید با لینک های کاربردی دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :

 

 

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | راه درمانی کیست سینه

  •  هیپوپلازی سینه

بیماری‌های مادر‌‌زادی پستان | بیماری هیپوپلازی سینه یکی از بیماری‌های مادرزادی پستان به حساب می‌آید. این بیماری نشانه‌های ظاهری خاصی دارد. برای مثال، نوزادان مبتلا به این اختلال از بافت سینه کافی برخوردار نیستند. همچنین، در این گونه افراد با افزایش سن و رسیدن به دوران بلوغ، رشد سینه‌ها رخ نخواهد داد. این مساله می‌تواند از نظر روانی، کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد.

برای تشخیص بیماری هیپوپلازی پستان انجام آزمایش‌های تشخیص هورمونی و بررسی عملکرد غدد اطفال ضرورت دارد. با تشخیص علت بروز بیماری مادرزادی هیپوپلازی پستان، شرایط درمان آن راحت‌تر فراهم خواهد شد.

در صورتی که هیپوپلازی پستان در اثر تغییرات هورمونی ایجاد شده باشد، متخصص غدد اطفال می‌تواند آن را درمان نماید. اما اگر علت بروز بیماری مادرزادی سینه از نوع غیر هورمونی باشد، انجام جراحی سینه توسط جراح متخصص پستان مشکل را برطرف خواهد کرد.

  • بیماری هیپرپلازی سینه

یکی از بیماری‌های مادرزادی پستان، هیپرپلازی سینه نامیده می‌شود. نوزادانی که با بیماری هیپرپلازی سینه متولد می‌شوند، دارای اختلال رشد بیش از حد سلول‌ها و بافت‌های داخل سینه هستند. رشد بیش از حد این گونه سلول‌ها باعث ایجاد بافت‌های اضافی می‌شود که به تومور شباهت دارند. اما این بافت‌های اضافی به هیچ عنوان نشان دهنده سرطان سینه نیست. با این حال ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند.

به طور کلی، دو نوع هیپرپلازی پستان وجود دارند. هیپرپلازی مجاری معمولی و هیپرپلازی آتیپیک. در هیپرپلازی مجاری معمولی، سلول‌ها شباهت زیادی به سلول‌های طبیعی پستان دارند. در حالی که در هیپرپلازی آتیپیک سلول‌ها از نظر ظاهری، غیرطبیعی‌تر به نظر می‌رسند.

برای تشخیص هیپرپلازی پستان انجام ماموگرافی لازم است. زیرا در بسیاری از موارد، توده‌های ایجاد شده از طریق لمس، قابل تشخیص نیستند. به همین دلیل انجام تصویربرداری تشخیصی دقیق، امری مهم تلقی می‌شود.

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | بهترین راه تشخیص سرطان انجام غربالگری و معاینات دوره ای

نوع بافت‌های اضافه و توده‌ای در پستان باید با انجام بیوپسی سینه تشخیص داده شود. معمولا برای نمونه برداری از توده‌های ناشی از بیماری‌های مادرزادی پستان از سوزن‌های تو خالی استفاده می‌کنند. با این حال، از نظر دکتر فرهاد موسی زاده مواردی نیز وجود دارند که برای نمونه برداری سینه نیاز به انجام جراحی باشد.

شاید بپرسید که درمان هیپرپلازی پستان چیست. در پاسخ باید گفت که بافت‌های اضافی ناشی از هیپرپلازی مجاری معمولی، بافت‌هایی طبیعی به حساب آمده و نیازی به درمان ندارند. این در حالی است که اگر در نمونه برداری پستان، ADH یا ALH یافت شوند، لازم است جراحی سینه انجام گیرد. در هر صورت، هیپرپلازی پستان جای نگرانی نداشته و سلامت افراد را تهدید نخواهد کرد.

  • عدم تقارن سینه ها

بیماری‌های مادر‌‌زادی پستان | یکی دیگر از ناهنجاری‌های مادرزادی پستان، عدم تقارن سینه‌ها در کودکان است. هر چند وجود مقداری ناقرینگی در اندازه و شکل سینه‌ها کاملا طبیعی است، با این حال، در صورت عدم تقارن شدید بین سینه‌ها می‌توان آن را از بیماری‌های مادرزادی پستان به حساب آورد.

از نشانه‌های ابتلا به اختلال عدم تقارن سینه در کودکان می‌توان به رشد نامتناسب سینه‌ها نسبت به یکدیگر اشاره کرد. سنگین‌تر بودن یک سینه نسبت به دیگری باعث ایجاد درد گردن، شانه یا کمر خواهد شد. مشکلات ظاهری ناشی از اختلال عدم تقارن سینه‌ها نیز در طولانی مدت می‌تواند اعتماد به نفس افراد را با مشکل مواجه کند .

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | رفع مشکل عدم تقارن پستان با جراحی پروتز سینه

برای تشخیص اختلال عدم تقارن سینه‌ها، راه تشخیصی خاصی وجود ندارد. بررسی علائم ظاهری و ارزیابی نحوه رشد سینه‌ها نسبت به یکدیگر می‌تواند به تشخیص این اختلال کمک کند.

از روش‌های درمانی برای رفع عدم تقارن سینه می‌توان به جراحی بزرگ کردن پستان اشاره کرد. البته لازم است به این نکته توجه کنید که رشد سینه‌ها در هر فرد با دیگری متفاوت است. به همین دلیل، باید تا انتهای سن رشد به سینه‌ها زمان داد تا رشد کامل خود را داشته باشند.

در صورت وجود عدم تقارن در شکل و اندازه سینه‌ها می‌توان برای انجام جراحی پستان اقدام نمود. علت عدم تقارن سینه هر چه که باشد، مشاوره با یک پزشک مجرب و متخصص در زمینه جراحی پستان می‌تواند نگرانی‌های شما را در این زمینه برطرف نماید.

  • سندرم پولند

بیماری‌های مادر‌‌زادی پستان | یکی دیگر از مهم‌ترین بیماری‌های مادرزادی پستان، سندرم پولند نامیده می‌شود. در افراد مبتلا به ناهنجاری مادرزادی پولند، هیچ گونه ماهیچه‌ای در ناحیه پستان، دنده‌ها و قفسه سینه مشاهده نمی‌شود. اختلال مادرزادی پولند معمولا در زمان کودکی چندان محسوس نیست. اما با گذشت زمان، رشد ماهیچه-ها در یک سمت قفسه سینه متوقف می‌شود. این حالت را می‌توان نشانه ابتلا به سندرم پولند دانست. رشد نکردن سینه‌ها در زنان، کوتاه‌تر بودن ساعد دست در یک طرف بدن و مقعر بودن قفسه سینه از نشانه‌های دیگر ابتلا به سندرم پولند به حساب می‌آیند.

برای تشخیص ابتلا به سندرم پولند انجام تصویربرداری سی تی اسکن و‌ام آر آی و اشعه ایکس الزامی است. تصویربرداری از عضلات و استخوان‌های قفسه سینه به پزشک کمک می‌کند تا بیماری را به صورت دقیق‌تر تشخیص دهد.

برای درمان سندرم پولند نیز جراحی ترمیمی پستان بهترین روش خواهد بود. برای درمان این نوع بیماری‌های مادرزادی پستان، جراح تلاش می‌کند تا به کمک عضلات دیواره قفسه سینه یا سایر ماهیچه‌های بدن، قسمت‌های فاقد عضله را ترمیم نماید.

ممکن است در حین جراحی ترمیمی پولند، عمل پیوند دنده‌ها نیز لازم باشد. افرادی که به بیماری‌های مادرزادی پستان از نوع سندرم پولند مبتلا هستند، ممکن است در استخوان‌های انگشتان و دستان خود نیز دچار آسیب شوند. این گونه افراد برای بهبود عملکرد استخوان‌ها و دست‌های خود نیاز به جراحی‌های ترمیمی خواهند داشت.

  • پلی ماستی و پلی تیلیا

یکی از بیماری‌های مادرزادی پستان که نسبتا نادر به حساب می‌آید، اختلال پلی تیلیا خواهد بود. در این نوع اختلال مادرزادی پستان، تعداد نوک سینه‌ها اضافه‌تر از حد استاندارد است. آمار نشان می‌دهد که حدود ۵ درصد از نوزادان، در هنگام تولد به این اختلال مبتلا هستند. ممکن است اختلال پلی تیلیا در هنگام تولد شبیه به ضایعه پوستی به نظر برسد.

اختلال پلی ماستی نیز یکی دیگر از بیماری‌های مادرزادی پستان به حساب می‌آید. این اختلال باعث ایجاد بافت جانبی پستان می‌شود که عمدتا در زیر بغل ظاهر خواهد شد. با این حال، بافت جانبی پستان در هر قسمتی از بدن می‌تواند بروز کند. اختلال پلی ماستی معمولا در دوران بلوغ و با ایجاد تغییرات هورمونی مشهودتر خواهد بود.

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | کمک به تشخیص ماهیت توده های پستانی با سونوگرافی

افرادی که تصور می‌کنند بر روی سینه آن‌ها آرئول اضافی یا بافت‌های اضافی وجود دارد، می‌توانند با یک پزشک متخصص مجرب مشورت نمایند. انجام معاینات فیزیکی توسط یک متخصص جراحی پستان، در تشخیص زودهنگام بیماری‌های مادرزادی پستان از جمله پلی تیلیا و پلی ماستی تاثیر بسزایی خواهد داشت.

معمولا برای درمان بیماری‌های مادرزادی پستان پلی تیلیا و پلی ماستی، انجام جراحی سینه بهترین راه است. جراحی بازسازی سینه در این گونه افراد کمی پیچیده‌تر از حالت عادی است. به همین دلیل، برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید به انتخاب یک پزشک متخصص ماهر و مجرب بپردازید.

  • ناهنجاری آرئولار یک بیماری‌ مادرزادی پستان

بیماری‌های مادر‌‌زادی پستان | یکی دیگر از بیماری‌های مادرزادی پستان به ناحیه آرئولار مربوط می‌شود. برخی از کودکان از زمان تولد نوک پستان و آرئول خود را از دست داده‌اند. رشد سینه در این گونه افراد به درستی انجام نمی‌گیرد.

اصلی‌ترین نشانه ابتلا به اختلال مادرزادی ناهنجاری، عدم وجود یک پستان و آرئول است. برای کودکانی که به برخی اختلالات ژنتیکی دیگر نیز مبتلا هستند، بروز علائم اضافی مربوط به بیماری ژنتیکی اجتناب ناپذیر خواهد بود.

ناهنجاری آرئولار می‌تواند از اختلالات ژنتیکی و بیماری‌های مرتبط با DNA ناشی شود. برای مثال، بیماری دیسپلازی اکتودرم هیپوهیدروتیک، رشد و عملکرد ناخن، مو، دندان و غدد عرق را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این اختلال می‌تواند یکی از عوامل موثر بر ابتلا به ناهنجاری‌های مادرزادی آرئولار باشد. سندرم پولند و سندرم یونیس نیز از عوامل دیگر ابتلا به ناهنجاری‌ها آرئولار به حساب می‌آیند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *