انواع روش های بازسازی پستان
روش های بازسازی پستان | افرادی که عمل ماستکتومی را برای درمان سرطان پستان انجام داده اند، گزینه های متعددی برای انجام عمل بازسازی پستان پیش رو دارند. قبل از تصمیم گیری در خصوص این که کدام روش برای بیمار مناسب است، تیم پزشکی شرایط مختلفی را از قبیل وضعیت سلامتی بیمار و ترجیحات فردی را در نظر می گیرد.
هیچکدام از روشهای بازسازی پستان را نمیتوان بهصورت مطلق بهترین روش بازسازی پستان دانست، از بین روشهای بازسازی پستان پس از معاینه و مشاوره قبل از عمل و بر اساس قضاوت بالینی بهترین روش برای هر شخص بهصورت منحصربهفرد مشخص میگردد.
همراه ما باشید با مطالب لینک های کاربردی دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :
- شیوه های درمانی زنانی که مبتلا به سرطان پستان هستند
- جراح پروتز پستان اصفهان دکتر رسول فاتحی فرد
- کانال آپارات دکتر رسول فاتحی فرد
- از سرطان سینه چقدر می دانید ؟
- سازگاری پروتز و کوچک شدن پروتز سینه
- یوتیوب جراح پستان اصفهان
- چطور از سرطان پستان جلوگیری کنیم ؟
- دکتر فاتحی فرد جراح پستان اصفهان
بازسازی پستان به کمک پروتز سينه بعد از سرطان
بازسازی پستان به کمک ایمپلنت یکی از روشهای مرسوم و متداول محسوب میشود. البته شرط استفاده از این روش آن است که ماستکتومی یا پرتودرمانی بافت کافی در دیواره سینه باقی گذاشته باشد. لزوم وجود این بافتها به این خاطر است که بتواند ایمپلنت پستان را پوشش دهد. در صورتی که این بافتها در دیواره سینه فرد وجود نداشته باشد یا فرد علاقهای به انجام عمل ایمپلنت نداشته باشد، نیاز است که یک تکنیک فلپ (بازسازی اتولوگ) صورت گیرد.
در متداولترین و معروفترین روش بازسازی بافتی از پوست و چربی تحتانی شکم برای شکل دادن به سینه استفاده میکند. استفاده از ایمپلنت سینه پس از سرطان گاهی همزمان با فلپ ها برای نتایج بهتر انجام می شود. تکنیکها و روش های بازسازی پستان پس از سرطان بر اساس ایمپلنت به صورت زیر است:
- بازسازی فوری پستان به وسیله پروتز
- تأخیر در بازسازی پستان با استفاده از منبسطکننده بافت یا تیشو اکسپندر Tissue Expander
- قرار دادن فوری منبسطکننده بافت سینه
بازسازی فوری پستان با استفاده از ماهیچه پشتی بزرگ به همراه پروتز
استفاده از پروتز سینه پس از جراحی ماستکتومی پستان تاثیر بسزایی در سلامت روان افراد مبتلا به سرطان سینه خواهد داشت. هر فرد میتواند از هر پروتز سال ها استفاده کند. با این حال، از نظر دکتر فرهاد موسی زاده رعایت مراقبتهای بعد از عمل پروتز سینه، در افزایش طول عمر این پروتزها تاثیر فراوانی خواهد داشت.
به طور کلی، در بسیاری از افراد مبتلا به سرطان پستان، باید تمام یا بخشی از بافت سینه از طریق جراحی برداشته شود. در عمل ماستکتومی سینه، تمامی بافت پستان برداشته میشود. این مساله بر روحیه و اعتماد به نفس افراد اثر مخرب شدیدی خواهد داشت. به همین دلیل، معمولا پس از انجام جراحی ماستکتومی، پزشک از انواع پروتز سینه برای جایگزین کردن بافت پستان استفاده خواهد کرد.
بازسازی پستان با کمک بافت های دیگر بدن (Tissue Flap)
یکی دیگر از روش های بازسازی سینه ، استفاده از بافت های طبیعی خود بدن است. در این فرایند ، بافت های طبیعی عضله یا چربی از بقیه قسمت های بدن مانند شکم، پهلو و یا باسن برداشته می شوند. مزیت این روش نسبت به پروتز این است که پستان ها پس از بازسازی فرمی نزدیک تر به بافت طبیعی پستان دارند. گاهی نیز می توان از بافت های چربی به عنوان مکمل عمل بازسازی پستان با پروتز استفاده کرد.
با این حال استفاده از روش فلپ دوره ریکاوری طولانی تری نیاز دارد، باعث ایجاد یک اسکار اضافی در محلی غیر از پستان ها می شود و برای افراد سیگاری یا دچار دیابت توصیه نمی شود. رایج ترین انواع فلپ (جایگزینی بافت) عبارتند از:
- فلپ TRAM که از بافت عضله شکمی استفاده می شود.
- فلپ DIEP که از بافت های چربی شکمی استفاده می شود. استفاده از چربی شکم برای بازسازی سینه در افرادی توصیه می گردد که سابقه عمل های جراحی متعدد در
- ناحیه شکمی نداشته باشند، پوست ناحیه شکم آن ها در وضعیت مناسبی باشد و حجم چربی و پوست ناحیه شکم کافی برای بازسازی پستان داشته باشند.
- عضله پشتی flap dorsi Latissmimus ، که یک عضله بدون کارکرد در پشت کمر است.
- فلپ GAP که از بافت چربی باسن استفاده می شود.
- TUG که در آن از بافت قسمت داخلی ران استفاده می شود
بازسازی پستان بعد از لامپکتومی
بسیاری از زنان که برای درمان سرطان پستان تحت عمل های جراحی با هدف حفظ بافت پستان مانند لامپکتومی قرار گرفته اند نیازی به انجام عمل بازسازی پستان ندارند. با این حال برخی از بیماران ممکن است پس از انجام عمل جراحی سرطان پستان دچار سینه های دفرمه و تغییر شکل یافته شوند.
به عنوان مثال، این اتفاق ممکن است در طول عمل خارج کردن یک تومور بزرگ از پستان کوچک رخ دهد. برخی از جراحان برای رفع این مشکل تکنیک های جراحی سرطان پستان را با تکنیک های جراحی پلاستیک ترکیب می کنند که به این روش آنکوپلاستی گفته می شود. هدف از انجام آنکوپلاستی، بازگرداندن ظاهر طبیعی پستان ها در حین عمل جراحی سرطان سینه (لامپکتومی یا ماستکتومی) است.
این بیماران کاندیدای مناسبی برای انجام انواع روش های بازسازی پستان برای شکل دهی مجدد به سینه ها هستند که عبارتند از:
- استفاده از ایمپلنت های کوچک تر
- تزریق چربی
- لیفت سینه
- ترمیم اسکار
- فلپ بافتی جزئی
برای کسب نتایج بهتر ، ممکن است ترکیبی از روش های بالا مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، باید این نکته را در نظر داشت که این جراحی (آنکوپلاستی) نتایج و عوارض احتمالی مشابه با جراحی سرطان سینه بدون بازسازی پستان ها دارد و هیچ گونه عوارض اضافی به فرد تحمیل نمی کند.
نکاتی که باید در انتخاب روش عمل بازسازی پستان در نظر گرفت :
اگر تصمیم شما مبنی بر انجام عمل بازسازی پستان قطعی است، شما هنوز نکات زیادی هست که باید در خصوص آن با پزشک خود مشورت کنید و بر اساس آن تصمیم گیری نهایی خود را انجام دهید. برخی از مواردی که باید با آن توجه کنید عبارتند از:
- وضعیت سلامتی عمومی ( شامل کلیه مواردی که ممکن است بر سلامتی شما تأثیرگذار باشد مانند مصرف دخانیات یا داروهای خاص)
- اندازه و موقعیت قرارگیری توده سرطانی
- اندازه سینه ها
- روش مورد استفاده در جراحی سرطان سینه (لامپکتومی یا ماستکتومی)
- لزوم به استفاده از درمان های دیگر به غیر از جراحی (پرتودرمانی و شیمی درمانی)
- میزان بافت در دسترس (به عنوان مثال، زنان لاغر ممکن است بافت چربی اضافه برای بازسازی پستان نداشته باشند)
- تصمیم گیری در خصوص بازسازی یک یا هر دو پستان
- تصمیم گیری در خصوص مدت زمان دوران نقاهت
- تمایل به انجام یک یا چند جراحی پس از جراحی اصلی بازسازی پستان
- تأثیرات مختلف جراحی بازسازی پستان بر بخش های دیگر بدن
جراح شما پس از بررسی سوابق پزشکی و وضعیت سلامتی عمومی شما، در خصوص گزینه های مختلفی که برای بازسازی پستان پیش رو دارید با شما صحبت می کند. بهتر است در خصوص ترجیحات فردی و دغدغه های خود با پزشکتان به صورت شفاف صحبت کنید.