دوره چکاپ های سرطان سینه و ماموگرافی | دکتر فاتحی فرد – جراح پستان اصفهان
ماموگرافی پستان | سرطان پستان دومین سرطان شایع در بین زنان می باشد. بنابرین معاینات بالینی منظم و انجام ماموگرافی برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه بسیار توصیه می شود. ماموگرافی یک پرتونگاری و ابزار غربالگری برای تشخیص سرطان پستان می باشد که به یافتن توده های سرطانی در پستان کمک می کند.
ماموگرافی نوع خاصی از تصویربرداری پستان است که از اشعه ایکس با دوز پایین برای کشف سرطان سینه در مراحل اولیه استفاده می کند. در واقع ماموگرافی منجر به تشخیص سرطان پستان در مرحله ای از بیماری می شود که هیچ نشانه و علامتی وجود ندارد و سرطان قابل درمان است. پزشکان از ماموگرافی برای تشخیص نشانه های سرطان پستان استفاده می نمایند. ماموگرافی های منظم می توانند گاهی سرطان را سه سال قبل از اینکه حس شود، کشف کنند.
افرادی بر این باورند که ماموگرافی به دلیل اشعه ایکس سرطان زا می باشد، این باوری غلط است زیرا دوز اشعه در ماموگرافی بسیار پایین می باشد که حتی می شود آن را نادیده گرفت.
مطالب قرارداده شده در سایت توسط نویسنده سایت گردآوری شده است و حتما قبل از بهره برداری از مطالب حتما با پزشک خود مشورت نمایید. هیچ گونه مسئولیتی در صورت استفاده از مطالب بر عهده آقای دکتر رسول فاتحی فرد نمی باشد.
همراه ما باشید با لینک های کاربردی دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :
- جراح پروتز پستان اصفهان دکتر رسول فاتحی فرد
- کانال آپارات دکتر رسول فاتحی فرد
- یوتیوب جراح پستان اصفهان
- دکتر فاتحی فرد جراح پستان اصفهان
ماموگرافی در چه سنی انجام میشود؟
انجمن سرطان ایالات متحده آمریکا انجام سالیانه آن را پس از 40 سالگی توصیه می کند. زنانی که پیشینه ابتلا به سرطان سینه و رحم در اقوام خود دارند بهتر است غربالگری ماموگرافی را زودتر از سن 40 سالگی شروع کنند زیرا بدون شک تشخیص زود هنگام سرطان سینه شانس درمان را تا حد زیاده بالا می برد. طبق توصیه پزشکان افرادی که سابقه این بیماری در اطرافیان نزدیک خود داشته اند از 25 سالگی معاینات مداوم و حتی خود آزمایی را نیز، روز بعد از اتمام سیکل ماهانه انجام دهند.
مناسب ترین زمان برای شروع ماموگرافی در سن 35 سالگی است و بعد از 40 سالگی بهتر است سالی یکبار و 50 سال به بعد نیز هر 2 سال یکبار انجام گیرد.
برای خانم ها از 25 سالگی بهتر است روش های دیگر به غیر از ماموگرافی صورت گیرد و در صورت مشاهده مورد مشکوک ماموگرافی انجام شود که معمولا این دسته افراد در نزدیکان خود سابقه سرطان پستان را نیز داشته اند.
دوره های ماموگرافی
توسط جراح سرطان پستان توصیه می شود خانم های 40 تا 50 ساله هر 1 تا 2 سال یکبار ماموگرافی و سالیانه معاینه شوند. خانم های 50 سال به بالا سالی یک بار ماموگرافی و معاینه سالیانه انجام دهند.
نحوه انجام ماموگرافی
برای انجام این غربالگری بیمار در مقابل دستگاه مخصوص اشعه ایکس قرار می گیرد، سپس تکنسین رادیولوژی سینه بیمار را روی یک صفحه پلاستیکی شفاف قرار می دهد و یک صفحه دیگر به طور محکم به پستان از بالا فشار وارد می کند. این صفحات بافت پستان را صاف کرده، پستان را نگه می دارند و فرد مقداری فشار احساس خواهد کرد. بهتر است که بیمار برای هر تصویر نفس خود را نگه دارد .
به دلایل زیر فشرده سازی پستان انجام می شود:
- تمام بافت های خارج از پستان هم ارزیابی شوند.
- با پهن شدن بافت پستان، کوچک ترین موارد غیر عادی نیز راحت تر دیده شوند.
- نیاز به استفاده از دوز کمتری از اشعه ایکس باشد، زیرا حجم کمتری مورد تصویربرداری قرار می گیرد.
- پستان را نگه می دارد تا تاری تصاویر به علت حرکت کاهش یابد.
- پراکندگی اشعه ایکس را کاهش می دهد تا وضوح تصاویر افزایش یابد.
گاهی در صورت عدم قطعیت نتیجه گیری، ممکن است گرفتن تصاویر اضافی را ترتیب داده شود که نماهای مختلف را نشان می دهد. این اتفاق اغلب عادی است و نباید دلیلی برای ناراحتی بوجود آورد.
فواید انجام ماموگرافی
در زنانی که بعد از چهل سالگی هر سال یکبار به طور مداوم آزمایش ماموگرافی را انجام داده اند، احتمال مرگ بر اثر سرطان سینه در این افراد به طور چشمگیری کاهش می یابد. ماموگرافی هیچ کمکی به پیشگیری از سرطان سینه نمی کند. با این حال تشخیص به موقع وجود تومورها و ناهنجاری ها در بافت پستان باعث می شود نشانه های سرطان زودتر تشخیص داده شود و فرد با احتمال کمتری نیاز به انجام شیمی درمانی برای از بین بردن تومورهای پستان پیدا کند.
علاوه بر این، انجام تست ماموگرافی به زنان کمک می کند آگاهی بیشتری نسبت به وضعیت سلامتی پستان های خود پیدا کنند. این امر باعث می شود زنان تا 98 درصد نسبت به عدم ابتلا به سرطان در صورت منفی بودن نتایج تصویربرداری ماموگرافی اطمینان حاصل کنند.