درمان سرطان سینه
درمان سرطان سینه | قدم اول برای سرطان سینه، شناخت علائم و تشخیص آنها است؛ میتوان گفت که ما با خواندن این مقاله قدم اول را برداشتهایم. بعد از آن نوبت مراجعه به پزشک و شروع روند درمان سرطان سینه است. در اینجا باید تاکید کنیم که شیوه درمان، بسته به نوع سرطان و میزان پیشروی آن دارد. بسته به میزان بیماری و تشخیص پزشک، یکی از روشهای درمانی جراحی، شیمی درمانی، هورمون درمانی، زیست درمانی یا پرتو درمانی برای بیمار تجویز میشود.
سرطان پستان در اغلب اوقات بیماری درمان شونده است، برای همین تاکید میکنیم که امید و شهامت خود را به هیچ عنوان از دست ندهید. در عوض برنامه درمانی خود را مو به مو انجام دهید و قدمی مهم و مثبت برای درمان قطعی خود بردارید. درمان سرطان سینه بسته به گریدهای آن متفاوت است. بیشتر متخصصان سرطان معتقدند که سرطان سینه در گرید 1 و 2 راحت درمان میشود. گرید 3 این بیماری درمان سختتری دارد اما همچنان شانش بهبودی وجود دارد.
همراه ما باشید با مطالب لینک های کاربردی دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :
- جراح پروتز پستان اصفهان دکتر رسول فاتحی فرد
- نتیجه عمل جراحی لامپکتومی
- کانال آپارات دکتر رسول فاتحی فرد
- آناتومی پستان در مردان و زنان
- یوتیوب جراح پستان اصفهان
- دکتر فاتحی فرد جراح پستان اصفهان
- ترمیم پستان پس از عمل برداشتن سینه
برای درمان سرطان سینه، معمولا 2 مرحله در نظر گرفته میشود که در ادامه درباره آنها توضیح خواهیم داد :
مرحله 1 درمان گرید سرطان سینه
در این مرحله از بیماری، تومورهای سرطانی کوچک هستند و به غدد لنفاوی سرایت نکردهاند. در گرید 1 سرطان سینه، جراحی بهترین درمان است و معمولا بافت سینه (لامپکتومی) در آن حفظ میشود. هرچند که گاهی به تشخیص پزشک برای جلوگیری از بازگشت مجدد بیماری، از جراحی ماسکتومی یا تخلیه سینه استفاده میشود.
در این مرحله عمل بازسازی پستان انعی ندارد. همچنین بعد از عمل، معمولا پرتودرمانی برای اطمینان از بین رفتن سلولهای سرطانی نیز تجویز میشود. اگر با وجود جراحی هنوز هم سلولهای سرطانی وجود داشته باشند، پزشک هورمون تراپی را تجویز خواهد کرد.
مرحله 2 درمان گرید سرطان سینه
در مرحله 2 سرطان سینه، تودههای سرطانی بزرگتر هستند و احتمالا به بعضی از غدد لنفاوی اطراف هم سرایت کردهاند. گرید 2 را با جراحی تخلیه کامل سینه (لامپکتومی یا ماستکتومی) درمان میکنند هرچند که شیمی درمانی و پرتودرمانی هم انجام میشود.
در این مرحله از غدد لنفاوی نگهبان با بیوپسی نمونهبرداری میشود. بیمارانی که با لامپکتومی و ماستکتومی درمان میشوند، معمولا باید مدتی تحت پرتودرمانی قرار بگیرند. برای انجام عمل سینه در این مرحله بهتر است تا بعد از رادیوتراپی و مشخص شدن نتیجه، منتظر بمانید.
درمان سیستماتیک سرطان سینه
درمانهای سیستماتیک سرطان سینه قبل از جراحی انجام میشوند و برای کاهش احتمال بازگشت سرطان بهکار گرفته میشوند. هورمون تراپی و شیمی درمانی از جمله درمانهای سیستماتیک سرطان سینه پرکاربرد هستند.
این عوامل ریسک ابتلا به سرطان پستان را بالا میبرند !
عوامل خطر ابتلا به سرطان سینه هر چیزی است که باعث میشود احتمال ابتلا به سرطان سینه بیشتر شود؛ اما داشتن یک یا حتی چند عامل خطر سرطان پستان لزوماً به این معنی نیست که شما سرطان سینه را توسعه میدهید. بسیاری از زنان مبتلا به سرطان سینه هیچ فاکتور شناختی ندارند. عوامل مؤثر بر افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه عبارتاند از:
- زن بودن؛ زنان مبتلا به سرطان سینه بسیار بیشتر از مردان هستند.
- افزایش سن؛ خطر ابتلا به سرطان سینه نسبت به سن افزایش مییابد.
- تاریخچه شخصی وضعیت سینه؛ اگر بیوپسی سینهای دارید که در محل کارسینوم لوبولار (LCIS) یا هیپرپلازی غیرطبیعی پستان یافت میشود، شما احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش میدهید.
- تاریخچه شخصی از سرطان پستان؛ اگر سرطان سینه را در یک سینه داشته باشید، احتمال ابتلا به سرطان در سینه دیگر افزایش مییابد.
- سابقه خانوادگی سرطان پستان؛ اگر در مادر، خواهر یا دختر شما سرطان پستان تشخیص داده شود، به خصوص در سنین جوان، خطر ابتلا به سرطان پستان افزایش مییابد. با این حال، اکثر افراد مبتلا به سرطان سینه تشخیص سابقه خانوادگی بیماری ندارند.
- ژنهای ارثی که خطر سرطان را افزایش میدهند؛ جهشهای ژن خاصی که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهند میتوانند از والدین به کودکان منتقل شوند. جهشهای ژن شناخته شده ترین ژن BRCA1 و BRCA2 نامیده میشوند. این ژنها میتوانند خطر ابتلا به سرطان سینه و سایر سرطانها را افزایش دهند.
- قرار گرفتن در معرض اشعه؛ اگر شما به عنوان یک کودک یا جوان بالغ در معرض تابشهای اشعه قرار گرفتید، خطر ابتلا به سرطان سینه افزایش مییابد.
- چاقی؛ چاق شدن خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش میدهد.
- شروع یائسگی؛ اگر یائسگی را شروع کردید، احتمال بیشتری برای ایجاد سرطان پستان دارید.
- داشتن اولین فرزند در سن بالا؛ زنانی که اولين فرزندشان را بعد از 30 سالگی زايمان میکنند احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزايش میدهند.
- هورمون درمانی پس از یائسگی؛ زنان یائسه که برای درمان نشانهها و علائم یائسگی، هورمون درمانی داروهای ترکیبکننده استروژن و پروژسترون را انجام میدهند، خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش میدهند.
- نوشیدن الکل؛ نوشیدن الکل خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهد.