اثربخشی ماموگرافی برای تشخیص زودهنگام سرطان پستان
ماموگرافی | سرطان پستان شایعترین سرطان زنان در جهان و اولین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در بین زنان ایرانی محسوب میشود. مطالعات در ایران نشان میدهد که متأسفانه زنان در کشور ما با مراحل پیشرفته تری از سرطان پستان در سنین جوانی مواجه می شوند و در بسیاری از موارد، تشخیص این سرطان و متعاقباً درمان آن نیز با تأخیر صورت می پذیرد. یکی از راههای کنترل این سرطان، انجام غربالگری و تشخیص زودهنگام این بیماری است. میزان بقا در این سرطان به وسیله تشخیص زودهنگام و از طریق غربالگری دوره ای افزایش می یابد.
غربالگری تشخیص سرطان پستان هنگامی مناسب است که در مراحل اولیه یعنی زمانی که درمان، بیشترین اثر را بر نتیجه بیماری خواهد داشت انجام شود. ماموگرافی در تشخیص سرطان پستان نقش اساسی ایفا میکند.
آزمایش ماموگرافی که ماموگرام هم نامیده میشود، به ردیابی و تشخیص زودهنگام بیماری سینه در زنان کمک میکند. در این روش تصویربرداری پزشکی تخصصی از اشعه ایکس با دوز پایین استفاده میشود. واحد ماموگرام یک جعبه مستطیل شکل است که لوله تولیدکننده اشعه ایکس درون آن قرار میگیرد.
مطالب قرارداده شده در سایت توسط نویسنده سایت گردآوری شده است و حتما قبل از بهره برداری از مطالب حتما با پزشک خود مشورت نمایید. هیچ گونه مسئولیتی در صورت استفاده از مطالب بر عهده آقای دکتر رسول فاتحی فرد نمی باشد.
همراه ما باشید با مطالب لینک های کاربردی دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :
- جراح پروتز پستان اصفهان دکتر رسول فاتحی فرد
- کانال آپارات دکتر رسول فاتحی فرد
- یوتیوب جراح پستان اصفهان
- تاثیر دارو لتروزول بر سرطان سینه
- دکتر فاتحی فرد جراح پستان اصفهان
دلایل انجام ماموگرام
ماموگرافی تصویربرداری اشعه ایکس از پستان است که برای تشخیص تومورها یا سایر ناهنجاریها طراحی شده است. از این روش میتوان به منظور غربالگری یا تشخیص در ارزیابی توده پستان استفاده کرد. پزشک شما ممکن است به دلایل زیر ماموگرافی را توصیه کند :
- تشخیص توده پستان که با معاینه پزشک میتواند متوجه آن شود.
- پیگیری یک ماموگرافی غیر طبیعی قبلی
- پیگیری پیشرفت تودهها یا بینظمی ها
- اثربخشی ماموگرام برای تشخیص زودهنگام سرطان پستان
اثر ماموگرافی بر تشخیص سرطان پستان
تکنیک تصویربرداری ماموگرافی به پزشکان کمک می کند بین 75 الی 85 درصد از کل موارد مبتلا به سرطان سینه را تشخیص دهند. دقت ماموگرافی در زنان با سن بالاتر بیشتر است؛ زیرا با افزایش سن تراکم بافت پستان کمتر می شود و این امر مشاهده بافت پستان از طریق ماموگرافی را راحت تر می کند.
ماموگرافی حتی قادر است سرطان را بین 3 تا 7 سال پیش از ظهور علائم تشخیص دهد. رادیولوژیست بر اساس تصاویر به دست آمده نسبت به وجود تومورهای سرطانی یا خوش خیم اطمینان حاصل می کند و ممکن است برای اطمینان بیشتر، انجام آزمایشهای مجدد دوره ای را تجویز کند. تفسیر نتایج آزمایش ماموگرافی به طور کلی ممکن است شامل موارد زیر باشد :
- وجود عدم تقارن در بخش های مختلف سینه ها
- وجود ناحیه متراکم تنها در یکی از پستان ها
- ایجاد یک ناحیه متراکم غیر نرمال در مقایسه با نتایج قبلی ماموگرافی
- وجود توده های کلسیم در غدد شیری و بافت های دیگر پستان
- وجود توده ها و بافت های متراکم غیر نرمال
ماموگرافی، بافت پستان ها را با مقادیر اندکی از پرتوهای رادیواکتیو مواجه می سازد؛ اما معمولاً فایده های این تکنیک تصویربرداری بیشتر از مضرات آن است. با این حال توصیه می شود اگر باردار هستید، حتماً این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید تا در خصوص گزینه های جایگزین تصمیم گیری شود.