جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | تارگت تراپی برای درمان سرطان سینه

تارگت تراپی سرطان سینه

تارگت تراپی یا درمان هدفمند سرطان سینه از داروهایی استفاده می ‌کند که به سمت پروتئین ‌های (هدف) سلول‌ های سرطان سینه هدایت می ‌شوند. پروتئین‌ هایی که به رشد، گسترش و طولانی شدن عمر سلول های سرطانی کمک می‌ کنند. هدف داروهای هدفمند از بین بردن سلول های سرطانی یا کاهش سرعت رشد آنها است. عوارض جانبی تارگت تراپی نیز متفاوت از شیمی درمانی بوده و بسیار کمتر از آن است. در برخی از مواد، می تارگت تراپی درمان قطعی سرطان است.

برخی از داروهای درمان هدفمند هستند که در بیشتر از یکی از روش های تارگت تراپی مورد استفاده قار می گیرند. مانند انتی بادی های مونوکلونال. این داروها همچنین ممکن است در روش های دیگر درمان قطعی سرطان مانند ایمونوتراپی نیز مورد استفاده قرار بگیرند.

داروهای درمان هدفمند سرطان سینه مانند شیمی درمانی وارد جریان خون می شوند و تقریباً به تمام نقاط بدن می رسند. همین امر باعث می شود تا تارگت تراپی در برابر سرطان هایی که به نقاط دوردست بدن گسترش یافته اند نیز مفید باشد. داروهای هدفمند گاهی اوقات حتی زمانی که داروهای شیمی درمانی موثر نیستند، مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از داروهای هدفمند هم هستند که می توانند به عملکرد بهتر انواع دیگر درمان قطعی سرطان کمک کنند.


همراه ما باشید با مطالب لینک های کاربردی دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | 
 تارگت تراپی برای درمان سرطان سینه .

انواع مختلفی از تارگت تراپی می توانند برای درمان سرطان سینه مورد استفاده قرار بگیرند که عبارتند از:

درمان هدفمند سرطان سینه HER2 مثبت

در حدود 15 تا 20 درصد از کل سرطان‌های سینه، سلول‌های سرطانی درگیر، مقدار زیادی پروتئین محرک رشد به نام HER2 تولید می‌ کنند. این نوع سرطان‌ های سینه که به عنوان سرطان‌ های پستان HER2 مثبت هم شناخته می ‌شوند، نسبت به سرطان‌ های پستان HER2 منفی تمایل به رشد و گسترش بیشتری دارند. انواع مختلفی از داروها هدفمند ساخته شده اند که پروتئین HER2 را هدف قرار می دهند. داروهایی که عبارتند از:

  1. آنتی بادی های مونوکلونال
  2. ترکیبات آنتی بادی-دارو
  3. مهارکننده های کیناز

درمان هدفمند سرطان سینه گیرنده هورمونی مثبت

حدود 3 مورد از هر 4 سرطان سینه از نوع گیرنده هورمونی مثبت (استروژن یا پروژسترون) هستند. برای زنان مبتلا به این سرطان ها، درمان با هورمون تراپی اغلب مفید بوده است. اما برخی از داروهای درمان هم هستند که می توانند اثرگذاری هورمون درمانی را بیشتر کنند. هرچند خود این داروها ممکن است موجب افزایش عوارض هم بشوند. داروهای هدفمند بریای سرطان پستان گیرنده هورمونی مثبت عبارتند از:

  • مهارکننده های CDK4/6
  • مهارکننده mTOR
  • مهار کننده PI3K
  • کونژوگه آنتی بادی-دارو

درمان هدفمند سرطان سینه دارای جهش در ژن BRCA

اولاپاریب (Lynparza) و تالازوپاریب (Talzenna) داروهایی هستند که به عنوان مهارکننده های PARP شناخته می شوند. پروتئین های PARP به طور معمول به ترمیم DNA آسیب دیده در داخل سلول ها کمک می کنند. ژن‌های BRCA (BRCA1 و BRCA2) نیز به ترمیم DNA (به روشی کمی متفاوت) کمک می ‌کنند، اما بروز جهش در یکی از این ژن‌ ها می‌تواند مانع از وقوع این اتفاق شود. مهارکننده‌ های PARP از طریق مسدود کردن پروتئین‌ های PARP کار می ‌کنند. چنانچه سلول های تومور سرطانی دارای ژن BRCA جهش یافته باشند، در ترمیم DNA آسیب دیده مشکل دارند و موجب سرطانی شدن سلول می گردند.

مسدود کردن پروتئین های PARP اغلب منجر به مرگ سلول های سرطانی می شود. این داروها به شکل قرص هستند و یک یا دو بار در روز مصرف می شوند. از این داروها می توان به روش های مختلف برای درمان سرطان سینه استفاده کرد.

درمان هدفمند سرطان سینه سه گانه منفی

در سرطان سینه سه گانه منفی (TNBC)، سلول‌ های سرطانی گیرنده‌های استروژن یا پروژسترون ندارند و پروتئین HER2 را بسیار کم تولید می کنند یا اصلا تولید نمی ‌کنند. دارو مورد استفاده در این درمان هدفمند سرطان سینه عبارتست از:

کونژوگه آنتی بادی-دارو

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان |Breast cancer cells

بهترین روش درمان سرطان سینه

با وجود اینکه هرکدام از روش های فوق می توانند به نوبه خود اثرگذاری مطلوبی در درمان سرطان داشته باشند، اما بهترین روش برای درمان قطعی سرطان سینه، همواره استفاده از ترکیبی از آنها است. معمولا بهترین موارد از درمان سرطان سینه، مواردی هستند که از ترکیب روش های درمانی استفاده کرده اند. به صورت کلی شما می توانید در مراحل پیشرفته تر، توده های بزرگ سرطانی را با استفاده از پرتو درمانی یا شیمی درمانی کوچک کنید، تا جراح سرطان سینه بتواند به راحتی آنها را از بافت سینه حذف کند.

علاوه بر این، در اغلب اوقات بهتر است بعد از جراحی سینه نیز چند جلسه پرتو درمانی انجام دهید تا پزشک از عدم باقی ماندن سلول های سرطانی در بدن اطمینان حاصل کند. با این کار علاوه بر تکمیل صد در صدی درمان، شانس بازگشت سرطان هم کاهش پیدا می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *