جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | منظور از عارضه میکروکلسیفیکاسیون در سینه چیست؟

منظور از میکروکلسیفیکاسیون در سینه

میکروکلسیفیکاسیون در سینه به معنای بروز رسوبات کلسیمی در بافت پستان است. این گونه رسوبات در هنگام تصویربرداری ماموگرافی قابل تشخیص هستند. کلسیفیکاسیون پستان معمولا خوش خیم و غیر سرطانی است. اما بروز آن می‌تواند بیانگر تغییرات پیش سرطانی در بافت سینه باشد.

افرادی با مشاهده میکروکلسیفیکیشن در ماموگرافی، نیاز به روش‌های تشخیصی دقیق‌تری خواهند داشت تا خوش خیمی و بدخیمی رسوبات مشخص گردد. در صورت بدخیم بودن کلسیفیکاسیون لازم است درمان‌های تخصصی زیر نظر یک پزشک متخصص و مجرب آغاز شود.

کلسیفیکاسیون در سینه در دو حالت ماکروکلسیفیکاسیون و میکروکلسیفیکاسیون بروز می‌کند. بسته به اندازه رسوبات تشکیل شده می‌توان آن‌ها را نامگذاری نمود. هنگامی که لکه‌های کلسیمی ایجاد شده ابعاد بزرگی داشته باشند، از نوع ماکروکلسیفیکاسیون خواهند بود. اما اگر رسوبات به صورت لکه‌های کوچک سفید رنگ ظاهر گردند، آن را میکروکلسیفیکاسیون می‌نامند.

مطالب قرارداده شده در سایت توسط نویسنده سایت گردآوری شده است و حتما قبل از بهره برداری از مطالب حتما با پزشک خود مشورت نمایید. هیچ گونه مسئولیتی در صورت استفاده از مطالب بر عهده آقای دکتر رسول فاتحی فرد نمی باشد.

همراه ما باشید با مطالب لینک های کاربردی دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان |  منظور از عارضه میکروکلسیفیکاسیون در سینه چیست؟

آیا کلسیفیکاسیون سینه می‌تواند به سرطان پستان تبدیل شود؟

گاهی کلسیفیکاسیون در سینه نشانه‌ای از تغییرات پیش سرطانی به حساب می‌آیند. البته باز هم تاکید می‌کنیم که این نوع رسوبات کلسیمی در اکثر مواقع خوش خیم هستند.

هنگامی که برای اولین بار میکروکلسیفیکاسیون در سینه شخص تشخیص داده می‌شود، نتایج آن در پرونده پزشکی وی ثبت خواهد شد. در معاینات بعدی، رادیولوژیست تصاویر قبل را با تصاویر جدید مقایسه خواهد کرد. هر گونه تغییرات غیر عادی که نشان دهنده تغییرات پیش سرطانی باشند، مورد بررسی بیشتری قرار می‌گیرند. این فرایند در تشخیص زود هنگام سرطان پستان و درمان سریع‌تر و بهتر آن تاثیرگذار خواهد بود.

علائم میکروکلسیفیکاسیون در سینه

رسوبات مربوط به میکروکلسیفیکاسیون در سینه به صورت لکه‌های سفید رنگ در بافت پستان ظاهر می‌شوند. در حالت عادی این رسوبات بسیار ریز بوده و ابعاد کوچکی دارند. به همین دلیل حتی در معاینات فیزیکی غربالگری سرطان پستان نیز دیده نمی‌شوند.

رسوبات کلسیمی ایجاد شده را نمی‌توان تنها با معاینه فیزیکی پستان احساس نمود. در چنین مواردی، لازم است بیمار یک ماموگرافی معمولی انجام دهد تا احتمال وجود میکروکلسیفیکاسیون در سینه بررسی شود.

در نظر داشته باشید که میکروکلسیفیکاسیون سینه صرفا یک نشانه از تغییرات پیش سرطانی به حساب می‌آید. به این معنا که این گونه رسوبات یا لکه‌های سفید رنگ به خودی خود آسیبی به فرد نمی‌رسانند. اما بررسی آن‌ها از نظر خوش خیم یا بدخیم بودن در تشخیص سرطان پستان به صورت زود هنگام موثر خواهد بود.

علت بروز میکروکلسیفیکاسیون در سینه

علت بروز میکروکلسیفیکاسیون در سینه هنوز به صورت قطعی مشخص نیست. اما بررسی‌ها نشان می‌دهند که این گونه رسوبات در پاسخ به فرآیندهای مختلفی ایجاد می‌گردند. علت بروز میکروکلسیفیکاسیون خوش خیم پستان معمولا به یکی از عوامل زیر مربوط می‌شود :

  1. آسیب به بافت سینه
  2. بروز عفونت یا التهاب در بافت پستان
  3. ابتلا به کیست سینه
  4. وجود سابقه درمان سرطان سینه
  5. تشکیل توده‌های پستانی تحت عنوان فیبروآدنوم
  6. اکتازی مجاری پستانی
  7. وجود سابقه انجام جراحی بر روی بافت پستان

در حالت کلی، میکروکلسیفیکاسیون‌های بدخیم یا سرطانی عمدتا به کارسینوم مجرای درجا مربوط می‌شود. کارسینوم مجرای درجا یکی از انواع سرطان‌های سینه غیر تهاجمی به حساب می‌آید. این نوع سرطان، اغلب در مجاری شیری سینه بانوان شکل می‌گیرد. منظور از سرطان غیر تهاجمی ایجاد بیماری به صورت موضعی است. به این معنا که سلول‌های سرطانی در قسمت‌های فراتر از مجاری شیری گسترش نخواهند یافت.

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | راه درمانی کیست سینه

چه عواملی بر بروز میکروکلسیفیکاسیون در سینه تاثیر ندارند؟

با توجه به اینکه کلسیفیکاسیون در سینه با بروز رسوبات کلسیمی آغاز می‌شود، ممکن است تصورات غلطی درباره علت این موضوع ایجاد گردد. برای مثال، برخی افراد تصور می‌کنند که با افزایش سطح کلسیم در بدن امکان ابتلا به کلسیفیکاسیون سینه وجود دارد. همچنین، ممکن است این گونه تصور شود که انتخاب یک رژیم غذایی پر کلسیم یا مصرف بیش از حد مکمل‌های کلسیم می‌تواند عامل بروز کلسیفیکاسیون در سینه باشد. در حالی که این تصورات کاملا اشتباه بوده و هیچ گونه دلیل علمی برای این تفاسیر وجود ندارد.

احتمال بروز میکروکلسیفیکاسیون در سینه چقدر است؟

شکل‌گیری کلسیفیکاسیون در سینه امری رایج به حساب می‌آید. این گونه رسوبات در بانوانی با سنین بالای ۵۰ سال شایع‌تر هستند. با این حال، افراد با هر سنی می‌توانند بروز این گونه کلسیفیکاسیون را تجربه نمایند. به طور کلی، حدود ۵۰ درصد از بانوان، میکروکلسیفیکاسیون خوش خیم سینه را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *