درمان متاستاز سرطان سینه به ریه
متاستاز سرطان سینه به ریه | احتمال متاستاز سرطان پستان به بافتهای دیگر کم است؛ اما دور از انتظار نیست. سرطان پستان در مراحل پیشرفته ممکن است به ریه ها متاستاز بدهد. شیوع متاستاز سرطان سینه به ریه و استخوان بیشتر از متاستاز به کبد و بافتهای دیگر است در واقع طبق آمار حدود 60 درصد متاستازها در سرطان سینه، به ریه و استخوان اتفاق می افتد تا اندام های دیگر.
برای برخی از انواع سرطان سینه، تشکیل این گونه تومورهای ثانویه، رایجتر است. برای مثال، در سرطان پستان سه گانه منفی نسبت به انواع دیگر این بیماری، متاستاز به ریه محتملتر است. با این حال، پزشک میتواند با استفاده از روشهای جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی و هورمون تراپی، به درمان متاستاز سرطان سینه به ریه بپردازد.
متاستاز تومور بدخیم پستان به ریهها، گاها علائمی ندارد. اما ممکن است با ایجاد تنگی نفس، سرفههای مداوم، خس خس سینه و احساس درد در ریهها، خود را نشان دهد. تشخیص اینکه آیا ضایعه ایجاد شده در ریهها، تومور ثانویه سرطان پستان است یا خیر، امری کاملا تخصصی است. این مساله را باید به پزشک متخصص بسپارید تا پس از تشخیص، برنامهریزی درمانی مناسب را اجرا نماید.
مطالب قرارداده شده در سایت توسط نویسنده سایت گردآوری شده است و حتما قبل از بهره برداری از مطالب حتما با پزشک خود مشورت نمایید. هیچ گونه مسئولیتی در صورت استفاده از مطالب بر عهده آقای دکتر رسول فاتحی فرد نمی باشد.
همراه ما باشید با مطالب لینک های کاربردی دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :
- جراح پروتز پستان اصفهان دکتر رسول فاتحی فرد
- کانال آپارات دکتر رسول فاتحی فرد
- یوتیوب جراح پستان اصفهان
- دکتر فاتحی فرد جراح پستان اصفهان
علائم متاستاز سرطان سینه به ریه
هنگامی که بیماری سرطان پستان پیشرفت میکند، احتمال مهاجرت سلولهای تومور به بافتهای دیگر بدن وجود دارد. هر چند احتمال متاستاز نسبتا کم است، اما در حین درمان شخص، باید بررسیهای لازم انجام گیرد. یکی از بافتهایی که معمولا در اثر متاستاز، با سلولهای سرطان سینه درگیر میشوند، ریهها هستند. برای این بیماران، درمان متاستاز سرطان سینه به ریه نیز باید در برنامه درمانی قرار گیرد.
هنگامی که تومورهای ثانویه در ریه ایجاد میگردند، ممکن است علامتی ظاهر نشود. با این حال، در برخی افراد، نشانههای زیر میتوانند بیانگر متاستاز سرطان پستان به ریه باشند :
- احساس درد و ناراحتی در ریهها
- داشتن تنگی نفس
- سرفه همراه با خون و مخاط
- خس خس کردن سینه
- سرفههای مداوم و گاها شدید
شدت این علائم، به سطح سلامت ریهها بستگی دارد. برای مثال، افرادی که سیگار مصرف میکنند ممکن است سرفهها و نفس تنگی شدیدتری را تجربه کنند. تشخیص این علائم از علائم سرماخوردگی یا بیماریهای تنفسی فوقانی، کمی دشوار است.
پزشکان بر این باورند که اگر این حالتها، حداقل به مدت دو هفته و به صورت مداوم بیمار را آزار دهند، مراجعه به پزشک متخصص ضروری خواهد بود. برای افرادی که به بیماریهای تنفسی دچار بودهاند، توجه به علائم و نشانهها اهمیت بیشتری دارد. این مساله میتواند بر برنامه درمان متاستاز سرطان سینه به ریه نیز تاثیرگذار باشد.
روشهای تشخیص متاستاز سرطان پستان به ریهها
معمولا متاستاز سرطان سینه به ریهها، علائم ظاهری ایجاد نمیکند. اما ممکن است پزشک متخصص در هنگام پیگیری درمان سرطان پستان، متوجه آن شود. برای مثال، معمولا در هنگام بررسی نتیجه آزمایشهای تصویربرداری مانند سی تی اسکن، این تودهها قابل تشخیص هستند.
اگر با مشکلاتی مانند سرفههای طولانی مدت و تنگی نفس مداوم روبرو شدید، باید حتما این مساله را با پزشک خود در میان بگذارید. زیرا احتمال متاستاز سرطان پستان به ریهها وجود دارد. این مرحله، پزشک برای اطمینان از وضعیت ریهها، سی تی اسکن قفسه سینه یا اسکن PET را درخواست میکند.
در صورتی که وجود تومور در ریه توسط پزشک متخصص تایید گردد، باید نوع تومور و مرحله رشد آن مشخص شود. در واقع، باید تعیین کرد که آیا این تومور مربوط به مراحل اولیه سرطان ریه است یا متاستاز سرطان پستان به ریه را نشان میدهد. زیرا درمان متاستاز سرطان سینه به ریه با درمان سرطان ریه، تفاوت زیادی دارد. در این مرحله، آزمایشهایی مانند برونکوسکوپی و بیوپسی سوزنی ریه، برای بررسی بافت تومور، لازم خواهند بود.