پیشگیری از بروز عوارض پروتز سینه

یکی از راهکارهای زیباسازی اندام در بانوان استفاده از پروتز سینه به حساب می آید. این نوع جراحی در سال های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. جراحی پروتز سینه علاوه بر مزایای زیبایی و تناسب اندام که در پی دارد، ممکن است عوارضی را نیز برای فرد به همراه داشته باشد. موضوع اصلی این مقاله نیز اشاره به عوارض پروتز سینه و مشکلاتی است که گاهی در اثر جراحی پروتز سینه به وجود می آیند.

برخی از مهم ترین عوارض شامل درد سینه، تغییر در حس نوک سینه، تورم، عفونت، لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک و مواردی از این قبیل هستند. لازم است بدانید که بسیاری از عوارض پس از جراحی مانند درد و تورم با گذشت زمان بهبود پیدا می کنند. اما برخی از عوارض پروتز سینه به نوع پروتز و ایمپلنت مورد استفاده بستگی دارد. برای مثال، عوارضی مانند پارگی پروتز سینه و یا نشت مواد از داخل آن به بیرون، به نحوه انجام جراحی مرتبط نیستند. این یعنی مراقبت های پس از جراحی پروتز سینه نیز نقش بسزایی در افزایش کیفیت و عملکرد پروتز خواهند داشت.

یکی دیگر از عوارض پروتز سینه، نیاز به جراحی های اضافی است. به طور کلی جراحی پروتز سینه یک روش زیباسازی اندام برای تمام عمر به حساب نمی آید. به همین دلیل، هر چه از زمان انجام جراحی بیشتر بگذرد، احتمال بروز عوارض پروتز سینه افزایش پیدا می کند. طوری که گاهی برای بهبود عوارض ناشی از جراحی پروتز سینه لازم است فرد تحت جراحی های اضافه (برای خروج یا تعویض پروتز) قرار گیرد.

البته این نکته را در نظر داشته باشید که در صورت انجام جراحی پروتز سینه توسط یک پزشک جراح پستان متخصص و ماهر شدت عوارض به حداقل خواهد رسید.

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | نحوه انتخاب جراح پستان اصفهان


همراه ما باشید با مطالب لینک های کاربردی دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :

چگونه از بروز عوارض پروتز سینه پیشگیری کنید؟

کنترل و توجه به علائم ناشی از عوارض کمک می کند تا در اسرع وقت درمان های لازم انجام گیرد. در نتیجه، نیاز به درمان ها و روش های پیچیده به حداقل خواهد رسید. برای مثال، در صورت مشاهده تورم و احساس درد در ناحیه تحت جراحی باید حتما مساله را به پزشک معالج گزارش دهید. پزشک می تواند با انجام معاینه فیزیکی و تصویربرداری های جدید، نیاز به انجام جراحی های جدید را تایید یا رد نماید.

یکی از رایج ترین عوارض پروتز سینه بروز هماتوم و لخته های خونی در ناحیه تحت جراحی است. برای پیشگیری از این نوع اختلال لازم است پزشکان یک یا چند مورد از موارد زیر را دنبال نمایند:

  1. غربالگری کامل بیمار
  2. استفاده از پروتز سینه با اندازه صحیح و معقول برای هر بیمار
  3. کمترین میزان دستکاری و جابجایی ایمپلنت پیش از قرار دادن آن در بدن بیمار
  4. استفاده از انواع پروتزهایی که سطح ناصاف و بافت دار دارند (این نوع پروتز ایجاد انقباض کپسولی را کاهش می دهد)
  5. قرار دادن ایمپلنت در زیر عضله قفسه سینه (این کار تا حد زیادی از ابتلا به هماتوم، لخته و در نتیجه انقباض کپسولی در اطراف پروتز سینه پیشگیری خواهد کرد)
  6. انجام ماساژ ملایم در ناحیه تحت جراحی برای کاهش عوارض پروتز سینه از جمله انقباض کپسولی و حفظ انعطاف پذیری ناحیه تحت جراحی

مراجعه به یک پزشک جراح سینه ماهر و معتبر باعث می شود تا بیمار به عوارض گفته شده دچار نشود و یا خیلی زود اثرات جراحی را از بین ببرد. در نتیجه فرد می تواند در کمترین زمان ممکن دوران نقاهت خود را سپری کرده و به زندگی عادی باز گردد. بنابراین به جرات می توان گفت اصلی ترین اقدام در پیشگیری از عوارض پروتز سینه، انتخاب یک پزشک جراح سینه مجرب و مطمئن است.

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | 
 جراحی بازسازی سینه پس از درمان سرطان

آیا سرطان پستان جزء عوارض پروتز سینه است؟

تاکنون تحقیقات بسیاری در زمینه نقش پروتز سینه در بروز سرطان پستان انجام گرفته است. اما هنوز هیچ نتیجه قطعی درباره اینکه آیا سرطان پستان از عوارض پروتز سینه به حساب می آید یا خیر، وجود ندارد. با این حال، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) اعلام کرد که به نظر می رسد بروز لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک یکی از عوارض پروتز سینه باشد. این نوع اختلال که معمولا تحت عنوان لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک ایمپلنت پستان شناخته می شود، در بانوانی که از پروتز سینه استفاده می کنند، بیشتر دیده می شود. با این حال، این نتیجه هنوز به صورت قطعی تایید نشده است و بسیار نادر است و جای نگرانی نیست

بهترین راه برای پیشگیری از عوارض پروتز در مورد بروز سرطان پستان، انجام غربالگری کامل به صورت دوره ای است.

مشکلات پروتز سینه در شیر دادن به کودک

اختلال در شیردهی در عمل پروتز سینه بسیار نادر است و اکثرا توانایی شیردهی را خواهند داشت برخی از افرادی که تحت جراحی پروتز سینه قرار می گیرند ممکن است برای شیر دادن به کودک خود دچار مشکل می گردند. نکته مهم این است که افرادی اقدام به جراحی پروتز می کنند که سینه های کوچک دارند و این افراد در شیردهی و تولید شیر کافی معمولا مشکل دارند حتی اگر قبل از جراحی پروتز برای فرزند آوری اقدام کنند این اختلال به اشتباه ناشی از عوارض پروتز برآورد میگردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *