جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | درمان سرطان پستان با هورمون درمانی

هورمون درمانی سرطان سینه

هورمون درمانی یکی از روش های درمان سرطان است که رشد توده های سرطانی که از هورمون های برای رشد خود استفاده می کنند را کند یا متوقف می کند. این راه درمان همچنین با نام درمان هورمونال، یا هورمون‌ تراپی یا اندرسین تراپی هم شناخته می شود.


همراه ما باشید با مطالب لینک های کاربردی دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :


جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | 
 درمان سرطان پستان با هورمون درمانی

درمان سرطان سینه با هورمون تراپی

هورمون تراپی به صورت کلی می تواند دو عملکرد اصلی داشته باشد که عبارتند از:

  1. درمان سرطان. هورمون تراپی می تواند شانس بازگشت سرطان را کمتر کند یا رشد تومور سرطانی را کند یا متوقف نماید.
  2. تسکین علائم سرطان. ممکن است از هورمون درمانی برای کاهش یا پیشگیری از علائم سرطان پروستات در مردانی که نمی توانند جراحی یا رادیوتراپی انجام دهند نیز استفاده شود.

انواع هورمون درمانی

هورمون تراپی به دو دسته بزرگ تقسیم می شود:

  • آن دسته از هورمون تراپی که توانایی بدن برای تولید هورمون ها را مسدود می کند.
  • آن دسته از هورمون تراپی که در شاخصه های رفتاری هورمون های داخل بدن تداخل ایجاد می کند.

هورمون درمانی چگونه انجام می شود؟

این شیوه درمان به دو دلیل عمده انجام می پذیرد:

♦ برای درمان سرطان. هورمون تراپی می تواند رشد توده های سرطانی را متوقف کرده یا سرعت رشد انها را کُند کند. همچنین این روش می تواند شانس بازگشت سرطان بعد از درمان را نیز کاهش دهد.
♦ تسکین علائم سرطان: می توان از هورمون تراپی برای کاهش یا جلوگیری از علائم سرطان پروستات در مردانی استفاده کرد که توانایی لازم برای جراحی یا پرتودرمانی را ندارند.
سرطان هایی که با هورمون تراپی درمان می شوند

هورمون تراپی بیشتر برای درمان سرطان های پروستات و سینه ای مورد استفاده قرار می گیرد که از هورمون های بدن برای رشد کردن استفاده می کنند. هورمون درمانی در بیشتر موارد در کنار سایر روش های درمانی سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. نوع درمان هایی که برای برطرف کردن سرطان دریافت می کنید به نوع خود سرطان، میزان رشد و گسترش آن در بدن، اینکه آیا از هورمون های بدن برای رشد استفاده می کند یا نه و دیگر مشکلات سلامتی که ممکن است به آنها مبتلا باشید بستگی مستقیم دارد.

جراح پستان اصفهان | پروتز پستان اصفهان | آیا پروتز سینه می‌تواند در سرطان پستان نقش داشته باشد؟

هورمون تراپی مناسب چه کسانی است؟

هورمون تراپی اغلب برای درمان سرطان های سینه ای استفاده می شود که از هورمون های بدن برای رشد کردن استفاده می کنند. این راهکار درمانی بیشتر در کنار دیگر روش های درمان سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. انواع درمان هایی که برای مبارزه با سرطان به آنها احتیاج دارید به نوع سرطانی که به آن مبتلا هستید، میزان و حد رشد و گسترش آن، و اینکه از هورمون ها برای رشد خود استفاده می کند یا نه بستگی دارد. همچنین داشتن دیگر مشکلات و بیماری ها نیز در انتخاب نوع درمان موثر است.

علاوه بر آن، چنانچه به صورت عمومی سلامت باشید و شرایط زیر را داشته باشید، مزیت های هورمون تراپی می تواند از خطراتش برای شما بیشتر باشد. شرایطی از قبیل:

اگر گرگرفتگی هایی از نوع متوسط تا شدید داشته باشید. استروژن درمانی سیستمیک (به عنوان یکی از شاخه های هورمون تراپی ) مؤثرترین درمان برای تسکین گرگرفتگی های دردسرساز د دوران یائسگی و تعریق شبانه است.
اگرعلائم دیگر یائسگی را داشته باشد. هورمون استروژن می تواند علائم یائسگی واژن مانند خشکی، خارش، سوزش و ناراحتی در رابطه جنسی را کاهش دهد.
اگر نیاز به جلوگیری از تحلیل استخوان یا شکستگی داشته باشید. استروژن سیستماتیک از شما در برابر بیماری پوکی استخوان محافظت می کند. با این حال، پزشکان معمولا مصرف داروهایی به نام بیسفسفونات ها (bisphosphonates) را برای درمان پوکی استخوان توصیه می کنند. اما اگر نمی ‌توانید چنین درمان هایی را تحمل کنید یا از سایر درمان ‌ها سود نبرده اید، استروژن درمانی ممکن است بتواند به شما کمک کند.

چنانچه یائسگی زودرس یا کمبود استروژن را تجربه کنید. اگر تخمدان های خود را قبل از 45 سالگی با عمل جراحی برداشته اید، یا عملکرد طبیعی تخمدان های خود را قبل از 40 سالگی از دست داده اید (نارسایی اولیه تخمدان)، بدن شما در معرض استروژن کمتری نسبت به بدن زنی قرار دارد که روند یائسگی را به صورت طبیعی طی کرده است. در چنین شرایطی ستروژن درمانی می تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها از جمله پوکی استخوان، بیماری قلبی، سکته مغزی، زوال عقل و تغییرات خلقی به شما کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *