اهداف و انواع جراحی سینه
جراحی پستان عملی است که به سینه خانم ها شکل می دهد. چنین جراحی هایی به دلایل مختلفی انجام می شوند. همانطور که بارها در مقالات این وبسایت دکتر رسول فاتحی فرد اشاره کرده ایم، دو دلیل عمده و اصلی برای جراحی کردن سینه وجود دارد. این جراحی ها یا برای اهداف زیبایی، مانند بازسازی و جوانسازی سینه، و تغییر اندازه آن صورت می پذیرند. یا برای اهداف پزشکی و درمانی، مانند کوچک کردن سینه برای کاهش فشار روی گردن و کمر یا درمان سرطان انجام می شوند.
در این مقاله قصد داریم تا در قالب پاسخ به سوالات مهمی که پیرامون جراحی پستان وجود دارند، به معرفی انواع و نکات کلیدی این جراحی های رایج و مهم بپردازیم. با ما همراه باشید.
همراه ما باشید با مطالب لینک های کاربردی دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :
- جراح پروتز پستان اصفهان دکتر رسول فاتحی فرد
- کانال آپارات دکتر رسول فاتحی فرد
- یوتیوب جراح پستان اصفهان
- دکتر فاتحی فرد جراح پستان اصفهان
اهداف درمانی جراحی سینه
جراحی سینه عملی است که می تواند روی سینه های خانم ها و حتی آقایان انجام شود. انواع مختلفی از جراحی سینه وجود دارند. برخی از آنها با اهداف درمانی مانند درمان سرطان صورت می پذیرند، و برخی دیگر برای دلایل زیبایی(جراحی پلاستیک سینه). هدف های مختلف از انجام جراحی سینه عبارتند از:
- جراحی سرطان سینه (لامپکتومی و ماستکتومی) : در این جراحی ها بخشی از سینه یا کل آن، به همراه تعدادی از غده های لنفاوی اطراف برداشته می شوند تا توده ها و سلول های سرطانی از بدن خارج شوند.
- جراحی های پیشگیرانه (ماستکتومی پیشگیرانه) : گاهی از اوقات لازم است تا افراد پر خطر، مانند افرادی که شانس ژنتیکی زیادی برای ابتلا به سرطان سینه دارند، با انجام جراحی های تخلیه سینه پیشگیرانه یا ماستکتومی پروفیلاکتیک، شانس ابتلا به سرطان در آینده را به نزدیک صفر برسانند.
- برداشتن توده های غیرسرطانی سینه: در برخی از مواقع، نیاز است تا توده های غیر سرطانی سینه طی جراحی برداشته شوند. این توده ها یا موجب ناراحتی فرد شده اند، یا شانس سرطانی شدن در آینده را دارند.
- کوچک کردن سینه : گرچه این جراحی را اغلب برای اهداف زیبایی انجام می دهند، اما چنانچه اندازه بزرگ سینه ها موجب بروز ناراحتی هایی در فرد، از جمله کمر، شانه و گردن درد شده باشد، از جراحی کوچک کردن سینه ها با اهداف درمانی استفاده می شود.
اهداف زیبایی جراحی پستان
- بازسازی سینه: این شاید رایجترین نوع از جراحی های زیبایی سینه باشد که با هدف بازسازی سینه، بعد از جراحی های درمانی، مخصوصا تخلیه سینه صورت می پذیرد.
- بزرگ کردن سینه ها: افرادی که از اندازه کوچک سینه های خود ناراضی هستند می توانند با جراحی بزرگ کردن سینه ها، و با استفاده از پروتزهای مخصوص اندازه سینه های خود را بزرگ تر کنند.
- کوچک کردن سینه ها: این جراحی، همانطور که در بالا اشاره کردیم، می تواند برای اهداف زیبایی و درمانی صورت پذیرد.
چه بیماری هایی را با جراحی سینه درمان می کنند؟
رایجترین علت برای جراحی کردن سینه ها، درمان سرطان پستان است. امروزه با وجود ظهور درمان های نوظهور و کمتر تهاجمی، همچنان جراحی بهترین راهکار برای درمان سرطان پستان به شمار می رود. همانطور که اشاره کردیم، این جراحی های درمانی می توانند اهداف پیشگیرانه داشته باشند، یا برای بهبود کیفیت زندگی و درمان مشکلات ناشی از داشتن سینه های بزرگ صورت بگیرند.
جراحی پستان چقدر رواج دارد؟
سرطان سینه یکی از رایجترین سرطان ها در میان زنان به شمار می رود که البته خوشبختانه، در صورت تشخیص زودهنگام می توان آن را به خوبی درمان کرد. از آنجایی که بهترین درمان سرطان سینه، جراحی است، طبیعی است که جراحی سینه رواج زیادی در بین مبتلایان به سرطان سینه داشته باشد.
تعداد خانم هایی که مایل هستند تا با استفاده از جراحی ظاهر سینه های خود را بهبود ببخشند نیز کم نیست. بنابراین جراحان سینه، پزشکان نادری نیستند که پیدا کردنشان سخت باشد.
آیا جراحی سینه یک عمل سرپایی است؟
پاسخ این سوال به نوع جراحی که قصد انجام آن را دارید بستگی دارد.
جراحی های سرطان سینه، بزرگ کردن سینه و کوچک کردن سینه از جمله جراحی هایی هستند که می توانند هم به صورت سرپایی انجام شوند، هم با بیهوشی.
بیشتر جراحی های لامپکتومی، یا جراحی های جزئی سینه به صورت سرپایی صورت می پذیرند.
اکثر جراحی های ماستکتومی یا تخلیه سینه نیز تحت بیهوشی صورت می پذیرند و به حداقل یک شب بستری نیاز دارند.
در مورد اینکه آیا جراحی مورد نظر شما به صورت سرپایی انجام می شود یا خیر، با پزشک جراح خود صحبت کنید.
آیا آقایان هم می توانند جراحی سینه انجام دهند؟
بله. برخی از آقایان هستند که به عارضه ای به نام ژنیکوماستی مبتلا می شوند. در این عارضه سینه های مردان بزرگ می شوند. گرچه این ژنیکوماستی اغلب به خاطر اختلالات هورمونی است و می تواند خود به خود بعد از مدتی بهبود بیابد، اما بسیاری از آقایان ترجیح می دهند تا با استفاده از جراحی آن را درمان کنند.
از طرف دیگر آقایان هم می توانند به سرطان سینه مبتلا شوند. و برای درمان سرطان سینه، جراحی پستان انجام دهند.
ریسک ها و خطرات جراحی پستان چیستند؟
تمام جراحی ها ریسک ها و خطرات خاص خودشان را دارند. از خطرات عمومی جراحی گرفته، تا خطرات مختص آن جراحی. جراحی سینه هم از این قاعده مستثنی نیست. خطرات و ریسک های جراحی پستان عبارتند از:
- خطرات مربوط به بیهوشی
- خونریزی
- عفونت
- تغییر در احساس نوک سینه و خود سینه
- زخم و اسکار
- سوراخ شدن ایمپلنت در داخل بدن
- درد
- نیاز به انجام جراحی مجدد
- ناقرینه شدن ظاهر سینه ها
- افزایش خطر سرطان سینه (در جراحی های زیبایی)
یک هشدار برای افرادی که قصد انجام جراحی بزرگ کردن سینه ها را دارند: ایمپلنت های سینه می توانند از شناسایی علائم و توده های سرطان سینه جلوگیری کنند. سرطان سینه یک عارضه بسیار جدی است. همچنین به یاد داشته باشید که ممکن است ایمپلنت های داخل سینه تا ابد دوام نیاورند. و باعث شوند که در آینده به انجام جراحی مجدد نیاز داشته باشید. کاهش وزن، بارداری و یائسگی، همچنین می توانند موجب تغییر کردن شکل سینه ها شوند.
آیا جراحی پستان درد دارد؟
بعد از انجام جراحی کوچک کردن سینه، ممکن است زخم هایی ایجاد شوند که جای آنها درد بگیرد. به صورت عمومی اگر شما جراحی بزرگ کردن سینه انجام دهید، درد بیشتر از 5 روز دوام نخواهد آورد. هرچند ورم و کبودی عمل ممکن است تا هفته سر جای خود باقی بماند.
همچنین بعد از جراحی سرطان سینه کبودی هایی برجا می مانند. علاوه بر آن فرد ممکن است بی حسی یا مورموری را در کل ناحیه سینه، و حتی زیربغل و بالای بازوها حس کند. چنانچه درد و چنین احساس هایی به شما دست دارد، سعی کنید با استفاده از داروهای مسکن، حمام آب گرم و ورزش های سبک علائم خود را تسکین دهید. همچنین در زمانی که از پزشک اجازه دارید، می تواند از لوسیون های ویتامین E روی بافت زخم ها استفاده کنید.