در مورد عارضه انقباض کپسولی سینه بعد از جراحی پروتز سینه چه می دانید؟!
یکی از مشکلاتی که بعد از جراحی پروتز پستان ممکن است برای خانمها به وجود بیاید انقباض کپسولی است. به طور کلی وقتی جسم و یا شی خارجی وارد بدن می شود بدن نسبت به آن واکنش نشان میدهد. پروتز سینه نیز یک شی خارجی محسوب میشود و در نتیجه بدن به صورت طبیعی به آن واکنش نشان می دهد، به صورتی که ممکن است یک لایه زخم در اطراف پروتز سینه ایجاد شود. ممکن است این لایه نازک زخم تا مدتی برای بیمار هیچ مشکلی ایجاد نکند و به صورتی که او متوجه این قضیه نشود اما گاهی این بافت سفت می شود و باعث تحت فشار قرار گرفتن پروتز و همچنین تغییر شکل پستان می شود.
حتی گاهی می توان علت اصلی پارگی یا ترکیدگی پروتز سینه و درد سینه را ایجاد همین لایه نازک دانست. انقباض کپسول پروتز سینه فقط در ۵ درصد افرادی که این جراحی را انجام می دهند اتفاق میافتد و به طور کلی نمی توان یک زمان مشخص را برای آن در نظر گرفت. بعضی افراد ممکن است به دلایل زیر بیشتر از سایرین دچار این عارضه شوند: بیمارانی که جراحی انجام دادهاند و دچار عوارضی چون هماتوم، سروما و عفونت های باکتریایی شدهاند. افرادی که دچار اختلالات سیستم ایمنی هستند.
افرادی که به سینه هایشان ضربه های شدید وارد شده باشد. افرادی که دچار پارگی پروتز سینه شده باشند. افرادی که تحت پرتودرمانی قرار دارند. افرادی که باردار هستند. نکته: لازم به ذکر است که میزان خطر ابتلا به انقباض کپسولی در پروتزهای سیلیکونی بیش از سایر پروتزها است.
محل قرارگیری پروتز سینه در زیر یا روی عضلات بهتر است؟
همان طور که در پاراگراف های قبل به آن اشاره کردیم، پروتز سینه با توجه به صلاحدید جراح ممکن است در دو ناحیه قرار بگیرد که در زیر به صورت کامل تری به آن اشاره شده است: ۱- جراحی پروتز سینه روی عضله در جراحی پروتز سینه روی عضله، جراح پروتز سینه برشی را روی سینه ایجاد کرده و پروتز را زیر غدد شیری و چربی روی عضله قرار می دهد. این روش برای افرادی که نمی خواهند در آینده فرایند شیردهی داشته باشند مناسب است. ۲- جراحی پروتز سینه زیر عضله در این روش جراحی پزشک یک برش در پایین سینه ایجاد می کند و ایمپلنت را زیر سینه قرار می دهد.
در این تکنیک کم ترین آسیب به غدد شیردهی وارد می شود. تفاوت جایگذاری پروتز زیر عضله و روی عضله دوره نقاهت در جراحی پروتز روی عضله بسیار کوتاه است. مدت زمان جراحی روی عضله کمتر از جراحی پروتز زیر عضله است. ظاهر سینه با استفاده از روش جراحی زیبایی پروتز سینه زیر عضله بسیار طبیعیتر از جراحی پروتز روی عضله است. در جراحی زیر عضله آسیب کمتری به غدد شیردهی وارد می شود. میزان ریسک دفرمه شدن پروتز سینه و چروکیده شدن آن در تکنیک جراحی پروتز سینه روی عضله بالا است.
چه جراحی هایی همزمان با پروتز سینه امکان پذیر است؟
همزمان با جراحی پروتز سینه میتوان جراحی های دیگری نیز انجام داد و به جای انجام دو عمل جداگانه و پرداخت هزینه های بیشتر به یکباره یک عمل و یک دوره نقاهت را گذراند. جراحی همزمان ماستکتومی و پروتز سینه برای کاهش شوک از دست دادن سینه در خانم هایی که دچار مشکلاتی مانند سرطان هستند میتوان دو جراحی ماستکتومی و پروتز سینه را به صورت همزمان با هم انجام داد.
از جمله مزایای بازسازی سینه با پروتز بلافاصله بعد از جراحی ماستکتومی می توان به حفظ بافت سینه و نتایج مطلوب تر اشاره کرد. لازم به ذکر است که برای جراحی همزمان ماستکتومی و پروتز سینه باید به وضعیت بیمار توجه داشت گاهی ممکن است پزشک این کار را صلاح نداند. جراحی همزمان لیفت سینه و پروتز سینه آیا می توان جراحی همزمان لیفت سینه و پروتز سینه را انجام داد؟ پاسخ به این سوال مثبت است. در صورتی که سینه دارای حجم زیاد و افتادگی باشد، جراح می تواند با استفاده از برش هایی که برای لیفت سینه ایجاد کرده است پروتز مورد نظر بیمار را نیز جایگذاری کند. مزیت این روش استفاده از برش های جراحی لیفت است که بیمار را از بیهوشی مجدد و برش تازه بر سینه بی نیاز می کند.