۱۰ توصیه مهم بعد از انجام پروتز سینه
تا دو هفته بعد از عمل از خوابیدن بر روی سینه ها خودداری کرده و ترجیحا طاقباز بخوابید. از ماساژ دادن یا فشار دادن سینه ها خودداری کنید. بخیه های محل برش ظرف ۱۰ تا ۱۴ روز جذب می شوند؛ بنابراین از دستکاری جای بخیهها و زخم جراحی خودداری کنید.
درصورتیکه از بخیه های جذبی استفاده نشده است، ۵ تا ۷ روز بعد از عمل برای کشیدن بخیه ها اقدام کنید. بعد از یک هفته میتوانید به کارهای معمولی و روزمره خود بپردازید. حداقل تا ۱ یا ۱.۵ ماه بعد از عمل فعالیتهای سنگین ورزشی، دویدن یا بلند کردن اجسام با وزن بالا ممنوع است. بعد از دو هفته با مشورت پزشک میتوانید فعالیت های ورزشی سبک را شروع کنید. درصورتیکه پزشک برای شما استفاده از سوتین طبی را تجویز کرده است، در همه ساعات روز به مدت ۶ تا ۱۲ هفته بعد از عمل از آن استفاده کنید.
در زمان رانندگی به فرمان نزدیک نشوید تا فشاری به سینه ها وارد نکند. تا یک سال از آفتاب گرفتن یا انجام سولاریوم خودداری کنید. ترجیحا وزن خود را ثابت نگه دارید و ورزش منظم را در برنامه خود قرار دهید. ممکن است در ناحیه برشها احساس درد داشته باشید. در چنین مواردی، باید حتما مسکن های تجویزشده توسط پزشک را در زمانهای تعیین شده مصرف کنید. برای از بین بردن تورم و کبودی محلهای برش، از کمپرس سرد استفاده کنید.
چگونه بهترین پزشک پروتز سینه را پیدا کنیم؟
برای یافتن بهترین کلینیک و پزشک پروتز سینه، حتما با کسانی که تجربه انجام پروتز سینه داشته اند، مشورت کنید. علاوه بر این میتوانید از طریق مشاهده نمونه کارهای هر کلینیک به اعتبار آن پی ببرید. همچنین شما میتوانید در جلسات مشاوره قبل از عمل نیز از میزان تخصص و تجربه پزشک خود مطلع شوید.
درصورتیکه همه آزمایشهای موردنیاز انجام شوند و پزشک به طور کامل درباره نحوه عمل و نتایج آن با شما صحبت کند، میتوانید به تخصص او اطمینان کنید.
نتایج پروتز سینه جراحی پروتز سینه با تغییر فرم و اندازه سینه ها همراه است. این جراحی هم چنین می تواند به بهبود کیفیت زندگی و بالا رفتن سطح اعتماد به نفس کمک کند. اما آن چه که اهمیت دارد این است که بیماران باید انتظارات منطقی و واقع بینانه ای از جراحی داشته باشند و تمام نکات گفته شده از سوی پزشک را رعایت کند. در پایان به این نکته اشاره کنیم که، سینه ها بعد از جراحی پروتز سینه نیز روند افزایش سن طبیعی را خواهند داشت و مواردی مانند تغییرات وزن می تواند بر بافت و ظاهر سینه ها تاثیر بگذارد.
خانم هایی که بعد از جراحی، از ظاهر سینه های خود ناراضی هستند، می توانند با مشورت جراح پستان، جراحی دیگری را انجام دهند. نتایج جراحی پروتز سینه در دو بازه زمانی بلافاصله پس از جراحی و پس از پنج سال نمایان می شود. نتایج جراحی خود را با ستارگان سینما مقایسه نکنید زیرا اگر بخواهید سینه های بسیار بزرگ داشته باشید بایستی منتظر عواقب و خطرات آن باشید. در نهایت بگوییم، برای انجام جراحی پروتز سینه سعی نمایید تمامی انتظارات خود را با جراح پستان در میان بگذارید اما در خصوص سایز و محل قرارگیری آن اجازه دهید تا جراح تصمیم گیری نماید زیرا انتخاب هر کدام از آن ها نیاز به تجربه و تخصص دارد. آیا پروتز سینه تاریخ انقضا دارد؟ تعویض پروتز سینه ضروری است؟ در خصوص تعویض پروتز سینه برای خانم هایی که از پروتز استفاده کرده اند، از متخصص و جراح سینه سوالات زیادی میشود. نسل پروتزهای سینه در حال تغییر کردن است.
برای این نسل از پروتزها هیچ تاریخ انقضایی نمی توان عنوان کرد که مثلا بعد از 10 سال این پروتزها باید عوض بشوند یا نه. پروتز سینه در صورت آنکه مشکلی نداشته باشد نیاز به تعویض ندارد و الزامی نیست که پروتز سینه پس از ده سال تعویض شود اما راس ده سال پروتز بایستی بررسی شود، زیرا پس از ده سال احتمال پارگی پروتز خود به خود افزایش می یابد ولی بدان معنا نیست که پس این دوره زمانی بدون پارگی تعویض شود. ممکن است ما مجبور باشیم به دلایل مختلفی خیلی جلوتر از 10 سال عوض کنیم. یا فردی وجود داشته باشد که 20 سال هم بدون نیاز به تعویض از این پروتزها استفاده کند. در نهایت بگوییم، هر سینه ای که پروتز داشته باشد یا نداشته باشد بایستی تحت کنترل قرار گیرد تا در صورت وجود هر گونه مشکلی به راحتی اقدام به تعویض پروتز نماییم.
در چه مواردی نمیتوان جراحی پروتز پستان انجام داد؟ جراحی پروتز سینه جزء شایع ترین عمل های زیبایی است که به منظور بزرگ کردن سینه انجام می گیرد. برخی از خانم ها به دلایل مختلفی از جمله اندازه کوچک، شکل نامتوازن یا جذاب نبودن شکل، عدم رشد کامل سینه ها پس از بلوغ و یا تغییرات ناشی از بارداری، شیردهی و تغییر وزن، راضی نیستند و به همین دلیل به این جراحی روی می آورند؛ چراکه داشتن سینه های خوش فرم و بزرگ می تواند سبب افزایش اعتماد به نفس بانوان شود.
در این جراحی بافتی شبیه به بافت پستان، جایگزین بافت نرمال پستان خواهد شد. در چه صورت یک بیمار از دریافت پروتز سینه منع می شود؟ مبتلا بودن بیمار به سرطان فاصله کم با دوران بارداری مراجعه کننده در دوران شیردهی باشد وجود داشتن یک عفونت فعال در هر جایی از بدن وجود توده سرطانی درمان نشده یا ضایعه پیش بدخیم در پستان مراجعه کننده در صورتی که مراجعه کننده دارای نقص ایمنی باشد. برای مثال بیمار تحت شیمی درمانی باشد یا از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده کند وجود اختلال در ترمیم زخم وجود مشکلات انعقادی برای بیمار اگر هدف از جراحی پروتز سینه، زیبایی باشد؛ مراجعه کننده باید حداقل 18 سال سن داشته باشد در صورتی که خون رسانی به بافت پستان در اثر دلایل مختلفی از جمله جراحی های قبلی یا رادیوتراپی کاهش پیدا کند وضعیت سلامتی فرد مناسب نباشد پوست مراجعه کننده انعطاف پذیری کافی داشته باشد اندازه سینه ها به مدت حداقل 2 سال ثابت مانده باشد توجه کنید پس از گذشت 6 ماه از زایمان یا 6 ماه پس از قطع شیردهی می توان برای این عمل جراحی مراجعه کرد.
اگر پس از انجام این جراحی باردار شوید، به دنبال افزایش بافت پستان، پوست آن نیز کشیده می شود و با تمام شدن این دوره، همه چیز به شکل نرمال خود باز می گردد. متاسفانه نمی توان به طور دقیق پیش بینی کرد که میزان این تغییرات چقدر می باشد اما حجم پروتز سینه تغییری نمی کند و به همان میزان باقی خواهد ماند. طبق تحقیقات انجام شده، پروتز سینه در شیردهی مشکلی به وجود نمی آورد. هیچ ماده ای از پروتز های سینه، چه آب نمکی چه سیلیکونی، به داخل شیر مادر نشت نمی کند چراکه لایه های داخلی و خارجی آن از این پدیده ممانعت خواهند کرد.
نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که حتما دوران بلوغ فرد تمام شده باشد؛ در نتیجه توصیه می شود که حدود 6 تا 7 سال از زمانی که اولین قاعدگی مراجعه کننده شروع شده است، گذشته باشد. توصیه شده است که حداقل سن مراجعه کننده برای پروتزهای آب نمکی حداقل 18 سال و برای پروتزهای سیلیکونی حداقل 22 سال باشد.
در صورتی که پوست مراجعه کننده شل یا نازک باشد، احتمال ایجاد ناهمواری های مشخص در برخی نقاط پستان، و همچنین ریسک کشش بعد از عمل پروتز در قسمت تحتانی پستان، برای او بیش تر می باشد. طبق تحقیقات انجام شده، ارتباطی بین قرار دادن پروتز و ایجاد سرطان سینه، ایجاد بیماری های سیستم ایمنی وجود ندارد.