انواع پروتز برای سینه
در این قسمت انواع پروتز سینه از لحاظ مواد تشکیل دهنده آن را معرفی می کنیم که به سه دسته سیلیکونی، سالینی و ترکیبی تقسیم می شوند. پروتز های سیلیکونی همانطور که از نام آنها پیداست از ترکیب های مختلف سیلیکون ساخته شده اند و مانند ژل ها حالت چسبنده ای دارند. پروتزهای سیلیکونی نسبت به روتزهای دیگر شباهت بیشتری به بافت سینه دارند و به همین خاطر به عنوان اولین انتخاب برای پروتز به شمار می آیند.
همچنین بر این در صورت صدمه دیدن آنها، این پروتزها از بین نرفته و ژل موجود در پروتز به فضای اطراف یا لایههای دیگر پروتز وارد میشوند. پروتز های آب نمکی یا سالینی به شکل کروی و گرد هستند و با آب نمک استریل پر شده اند. این پروتزها حاوی جداره ای از سیلیکون هستند که به صورت غیر قابل نفوذ عمل می کنند، همچنین این پروتزها مسبت به پروتزهای سیلیکونی سفت تر می باشند و اگر پاره شوند تخت و صاف میشود و مایع درون آن طی یک فرایندی طبیعی جذب بدن می شود.
لازم به ذکر است، به دلیل اینکه این مایع در بدن انسان به شکل طبیعی وجود دارد، هیچ آسیبی به بدن وارد نمی کند. معایب پروتزهای سیلیکونی یکی از معایب این پروتزها این است که در صورت پاره شدن، ممکن است سیلیکون در خارج از بافت از اطراف پروتز و در پستان گسترش یابد. پروتزهای نمکی پروتزهای نمکی پوسته سیلیکونی محکمی دارند و اغلب با آب نمک استریل پر می شوند یا بعد از قرار گرفتن در پستان از طریق دریچه ای پر می شوند.
مزایای پروتز سینه مزایای پروتزهای های نمکی از مزایای پروتزهای های نمکی می توان به موارد زیر اشاره کرد: آن ها مقاومت بالایی در استفاده طولانی مدت دارند. از آنجا که پروتزهای سالین مشابه مایعات بدن است، در صورت پارگی پروتز به راحتی توسط بدن جذب یا دفع شود. آن ها به شکل های گرد یا قطره اشکی موجود هستند.
معایب پروتزهای نمکی از معایب پروتزهای نمکی می توان به موارد زیر اشاره کرد: ممکن است زودتر از پروتزهای سیلیکونی پاره یا تخلیه شوند. این پروتزها بیشتر در معرض چروک شدن یا جمع شدن هستند. ممکن است نسبت به پروتزهای سیلیکونی ظاهر غیر طبیعی تری داشته باشند. پروتز سینه نمکی اقدامات و مراقبت های بعد از پروتز ممکن است بلافاصله پس از جراحی پروتز سینه، مقداری درد، تورم و کبودی بروز کند. همچنین ممکن است تنگی قفسه سینه روی دهد و تنفس محدود شود. این امری طبیعی است و علائم در طی چند هفته آینده بهبود می یابد. معمولا پس از جراحی در بیمارستان یا کلینیک در حالت نیمه نشسته استراحت خواهید کرد. این به راحتی شما کمک می کند و تورم را به حداقل می رساند. در صورت نیاز به شما مسکن داده می شود. پس از بازگشت به خانه، می توانید از داروهای مسکن بدون نسخه، مانند پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده کنید. با این حال، اگر مشکلات معده، کلیه یا کبد دارید یا در گذشته به آن مبتلا بوده اید، نباید از ایبوپروفن استفاده کنید.
همچنین اگر آسم دارید، ایبوپروفن نیز ممکن است برای شما مناسب نباشد. می توانید برای مصرف نوع مسکن با پزشک جراح خود مشورت کنید. سوتین در طول دوران نقاهت بعد از جراحی زیبایی سینه، پوشیدن سوتین مخصوص برای بیمار ضروری است. این سوتین، علاوه بر این که به فرم دهی بهتر سینه ها در این دوران کمک می کند، از شدت التهاب و تورم سینه ها نیز کم می کند.این سوتین باید به مدت شش ماه تا یک سال مورد استفاده قرار بگیرد تا فرد از احساس درد و ناراحتی در امان باشد به علاوه فرم سینه ها ها در این سوتین به بهترین شکل ممکن قرار گرفته می شوند .
توصیه می شود بیمار چند روزی را در منزل استراحت کند و افزایش میزان فعالیت ها باید تحت نظر پزشک باشد. انجام هر گونه فعالیتی که باعث وارد آمدن فشار به بخیه ها و سینه ها می شود، مانند بلند کدن اجسام سنگین، خم و راست شدن و یا ورزش کردن به مدت حداقل یک ماه ممنوع است. در خصوص زمان مناسب بازگشت به محل کار با پزشک خود مشورت داشته باشید.از وارد کردن فشار به سینه ها خودداری نمایید .
سینه بند خوردن قرص ممکن است بیمار چند روز اول بعد از جراحی، درد داشته باشد. در چنین شرایطی، مصرف داروهای مسکن تجویز شده از سوی پزشک مانند استامینوفن می تواند به تسکین درد بیمار کمک کند. مصرف آنتی بیوتیک نیز از بروز عفونت پیشگیری می کند. التهاب و تورم سینه تا چند هفته بعد از جراحی، کاملا طبیعی است و به مرور از شدت آن کاسته خواهد شد. ممکن است تا چند روز از میزان حساسیت سینه ها کم شود که این مورد نیز به مرور برطرف خواهد شد. سینه سفت دوش آب آب زدن به سینه ها تا زمان وجود پانسمان ممنوع است. اما استحمام و رفتن زیر دوش بعد از برداشتن پانسمان بلامانع است. بخیه ها یک هفته بعد از جراحی کشیده می شوند. تقریبا می توان گفت که بیمار ده روز بعد از جراحی، قادر به انجام تمام کارهای روزانه خود خواهد بود.