لنف نود ری اکتیو چیست؟
بدن انسان همیشه در تماس با عوامل بیماریزای ویروسی و باکتریایی می باشد که این عوامل بیماری زا سبب ایجاد تورم در گره های لنفاوی بدن می شوند. لنف نود ری اکتیو در واقع گره های لنفاوی متورم شده ای هستند که به صورت واکنشی به این عوامل بیماریزا ایجاد شده اند. این وضعیت را لنفادنوپاتی نیز می گویند.
در بدن انسان ، شبکه ای از گره های لنفاوی لوبیا شکل وجود دارد. این شبکه گره های لنفاوی در سر، گردن، زیر بغل، سینه و شکم متراکم تر هستند. این گره ها بخشی از سیستم لنفاوی بدن هستند که وظیفه حفظ ایمنی بدن را به عهده دارند. شبکه لنفاوی بدن باعث جلوگیری از انتشار عوامل بیماریزا در سراسر بدن می شود.
زمانی که پزشک یک بیمار را از نظر وجود توده ها یا نواحی متورم شده مختلف معاینه می کند، ممکن است از اصطلاح لنف نود ری اکتیو استفاده کند. در زمانی که از بیوپسی برای نمونه برداری از توده ها استفاده می شود ، ممکن است این توده ها به عنوان گره های واکنشی لنفاوی شناخته شوند. این به آن معناست که بدن بیمار در حال مبارزه با یک عفونت ویروسی یا باکتریایی است.
مطالب پیشنهادی جراح پستان اصفهان دکتر رسول فاتحی فرد :
- پاسخ به سوالات متداول جراحی پروتز پستان
- پروتز پستان اصفهان
- چرا افتادگی پستان اتفاق می افتد ؟
- هدف از جراحی پروتز پستان اصفهان
- دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان
- علل ترشحات غیر طبیعی پستان
علائم لنف نود ری اکتیو
گره های لنفاوی در بدن به آسانی قابل لمس و تشخیص نیستند. این گره ها زمانی قابل تشخیص با دست هستند که در اثر ابتلا به یک عفونت دچار تورم و یا واکنش شده باشند. ممکن است این گره های ورم کرده لوبیا مانند را بتوان در اطراف ناحیه گردن و زیر بغل احساس کرد. لنف نود ری اکتیو در قسمت های مختلف بدن ممکن است مشاهده شود.
علاوه بر متورم شدن، ممکن است بر اثر لمس گره های لنفاوی مواردی مانند حساسیت ، درد و گرما نیز احساس کنید. بسته به علت ایجاد کننده لنف نود ری اکتیو ، بیمار ممکن است علائم مختلفی را تجربه کند. به عنوان مثال، اگر گره های لنفاوی در اثر واکنش به عفونت های دستگاه تنفسی متورم شده باشند ، علائمی مانند آبریزیش بینی ، ورم گلو و یا تب مشاهده می شوند.
دلایل ایجاد لنف نود ری اکتیو
وجود لنف نود ری اکتیو به این معناست که بدن شما در حال مبارزه سخت با عفونت ها برای محافظت از شماست. مایع لنفی که مایعی سرشار از گلبول های سفید است در گره های لنفاوی به منظور به دام انداختن باکتری ها ، ویروس ها و سایر پاتوژن های خطرناک در بدن ایجاد می شود. این مایع کمک می کند عفونت در سراسر بدن بخش نشود.
لنف نود ری اکتیو گاهی ممکن است بر اثر بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس ایجاد شود. بیماری خود ایمنی حالتی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به مبارزه با بافت های داخلی بدن می پردازد.
علاوه بر این، کودکان ممکن است در اولین مواجهه با عوامل عفونت زا گاهی دچار تورم گره های لنفاوی شوند. برخی از عفونت های ویروسی یا باکتریایی رایج که ممکن است سبب ایجاد لنف نود ری اکتیو شوند عبارتند از:
- عفونت گوش
- عفونت دندان و لثه
- عفونت گلو
- عفونت پوستی بر اثر زخم
- مونو نوکلئوز عفونی
- ویروس HIV یا ایدز
دلایل دیگر تورم واکنشی گره های لنفاوی عبارتند از:
- عفونت های ویروسی مقاربتی
- توکسوپلاسموز
- لوپوس
- واکنش به برخی از داروهای ضد تشنج و پیشگیری از مالاریا
- سرخک