عفونت قارچی پستان
عفونت قارچی پستان یکی از انواع بیماری های پوستی التهابی است که در لایه ها و چین های پوستی سینه ایجاد می شود. این عارضه که تحت عنوان کاندیدیاسیس (Candidiasis) نیز شناخته می شود ، زمانی رخ می دهد که سلول های میزان سلول های قارچی در بدن انسان فراتر از حد نرمال باشد. این عارضه ممکن است در قسمت های مختلف بدن مانند دهان و گلو، واژن ، آلت مردانه و قسمت های مختلف پوست نی رخ دهد.
مخمر کاندیدا یک نوع قارچ است که به طور طبیعی روی سطح پوست و درون سیستم گوارشی ، دهان و واژن وجود دارد و در بالای هفتاد درصد افراد مشاهده می شود. سطوح نرمال مخمر کاندیدا می تواند سلامت عمومی بدن را تنظیم کند اما اگر این مقدار افزایش پیدا کند ، تعادل میکرو ارگانیسم هایی که در بدن انسان زندگی می کنند بر هم زده می شود و یک بیماری پوستی به نام کاندیدیازیس به وجود می آید.
تا کنون بیش از 150 گونه مختلف از کپک کاندیدیا شناخته شده است اما محققان بر این باورند که تنها 20 درصد از این گونه ها می توانند سبب بروز عفونت قارچی در بدن شوند. در این مطلب قصد داریم درباره این عارضه، علائم ، دلایل به وجود آورنده و همچنین روش های درمان آن صبحت کنیم. علاوه بر این ، بطور مختصر به بیماری های مشابه آن می پردازیم.
مطالب پیشنهادی جراح پستان اصفهان دکتر رسول فاتحی فرد :
- جراحی زیبایی پروتز پستان
- مشاوره حضوری جراح پستان اصفهان برای بیماران عرب زبان
- مشاوره ، درمان و جراحی بیماری پستان
- پروتز پستان اصفهان
- استفاده از لوازم آرایشی بهداشتی و احتمال سرطان پستان
- دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان
- نحوه پذیرش بیماران عرب زبان توسط بهترین جراح پستان اصفهان
علائم عفونت قارچی پستان
عفونت قارچی سینه می تواند سبب ایجاد بثورات قرمز رنگ و براق روی در قسمت های چین دار پوست سینه به خصوص در ناحیه زیر سینه و اطراف نوک سینه شود. مانند سایر عفونت های قارچی در قسمت های دیگر بدن ، این عارضه نیز می تواند سبب بروز علائم زیر شود:
- خارش
- سوزش
- درد
- جوش های برجسته گرد
- تاول های چرکی بدبو
عفونت های قارچی پستان و زیر پوست پستان می توانند سبب حسی شبیه به عرق سوز شدن ایجاد کنند. انواع سایر باکتری ها و قارچ ها نیز می توانند سبب عارضه عرق سوز شدن شوند. افراد دارای عفونت قارچی پوست به ندرت این عفونت را به افراد دیگر منتقل می کنند. در بسیاری از موارد ، یک فرد تنها زمانی دچار این عارضه می شود که رشد سلول های قارچ در بدن خود او افزایش غیر قابل کنترلی پیدا کند.
سایر بیماری های دارای علائم مشابه با عفونت قارچی پستان
برخی شرایط دیگر نیز ممکن است سبب ایجاد علائمی مشابه با این عارضه یکی از انواع بیماری های پوستی شوند. بیماری های دیگری که ممکن است سبب ایجاد علائم کاندیدیازیس پوستی یا عرق سوز شدن شوند عبارتند از:
- اکزما
- درماتیت تماسی
- درماتیت سبورئیک
- درماتوفیتوز
- تبخال
- دیابت نیز می تواند سبب ایجاد عوارض پوستی شود و برخی افراد علت آن را با قارچ ها و سایر عفونت های پوستی اشتباه می گیرند.
چگونه می توان ریسک ابتلا به عفونت قارچی پستان را کاهش داد؟
افرادی که دچار این عارضه می شوند ممکن است بازگشت این عفونت ها را پس از درمان تجربه کنند. بنابر اعلام سازمان ملی اختلالات و بیماری های نادر، افرادی که مبتلا به بیماری دیابت نوع دو هستند ، ریسک بالاتری در ابتلا به عارضه عفونت قارچی را تجربه می کنند.
با این حال می توان با رعایت نکات زیر ، ریسک ابتلا به عفونت قارچی سینه را کاهش داد:
- پوشیدن لباس ها و لباس زیر های مناسب که امکان جذب عرق بدن و تنفس پوست را فراهم می کنند.
- شستشو و خشک کردن کامل بدن پس از انجام فعالیت های ورزشی و شنا.
- مصرف رژیم غذایی متعادل سرشار از میوه ها و سبزیجات و با حداقل میزان کربوهیدرات های ساده و غذاهای فراوری شده.
- تلاش برای حفظ وزن متعادل
- مدیریت بیماری های ایجاد کننده عارضه های پوستی مانند دیابت نوع دو که ممکن است سبب ابتلا به عفونت قارچی سینه شوند.
- توجه کنید که جوش قرمز روی سینه با این عارضه متفاوت است و روش درمان متفاوتی را باید پیش بگیریم.