جراح پستان اصفهان | .عفونت باکتریال پستان

عفونت باکتریال پستان و مراقبت‌های ویژه در دوران شیردهی

عفونت باکتریال پستان | استافیلوکوکوس اورئوس (استاف)‌‌‌،‌‌‌ ‌نوعی باکتری است که در پوست افراد یافت می‌شود‌‌‌.‌‌‌ ‌باکتری‌های استاف می‌توانند توسط افراد حمل شوند و علائمی ایجاد نکنند‌‌‌‌‌‌،‌‌‌ همچنین می‌توانند عفونت‌های جدی ایجاد کنند که منجر به سپسیس یا مرگ شود‌‌‌.‌‌‌ ‌استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، عفونت پستان مقاوم به متی سیلین، نوعی باکتری استاف است که به چندین آنتی بیوتیک مقاوم است‌‌‌.

‌این عفونت در بافت چربی سینه اتفاق می‌افتد و باعث تورم می‌شود‌‌‌ و تورم آن مجاری شیر را تحت فشار قرار می‌دهد و نتیجه آن درد و توده‌ در پستان آلوده است‌‌‌. ‌عفونت‌های پستان معمولاً در زنان شیرده‌‌‌ ‌رخ می‌دهد‌‌‌.‌‌‌ ‌عفونت‌های پستانی که مربوط به شیردهی نیستند ممکن است سرطان پستان باشند‌‌‌ که برای تشخیص آن‌ها باید بررسی دقیق انجام شود.

جراح پستان اصفهان | 
عفونت باکتریال پستان.

بخشی از علائم عفونت پستان شامل موارد زیر است:

  1. بزرگ شدن پستان فقط از یک طرف
  2. توده پستان
  3. درد پستان
  4. تب و علائم شبیه آنفولانزا‌‌‌‌‌‌،‌‌‌ ‌از جمله حالت تهوع و استفراغ
  5. خارش
  6. ترشحات نوک پستان (ممکن است حاوی چرک باشد)
  7. تورم‌‌‌‌‌‌،‌‌‌ ‌حساسیت و گرما در بافت پستان
  8. قرمزی پوست
  9. گره‌های لنفاوی حساس و بزرگ شده در زیر بغل در همان طرف

جراح پستان اصفهان ، طی روند تشخیص ابتدا معاینه فیزیکی انجام می‌دهند تا عوارضی مانند تورم و چرک (آبسه) را رد کند‌‌‌.‌‌‌ ‌همچنین گاهی اوقات سونوگرافی برای بررسی وجود آبسه توصیه می‌کنند. و آزمایشات دیگر انجام شود. در زنانی که شیرده نیستند‌‌‌‌‌‌،‌‌‌ ‌آزمایشات انجام شده ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • نمونه برداری از پستان
  • ام آر آی پستان
  • سونوگرافی پستان
  • ماموگرافی
  • عفونت در دوران شیردهی

جراح پستان اصفهان | 
عفونت باکتریال پستان

روش های خود مراقبتی عفونت باکتریال پستان

مراقبت از خود شامل قرار دادن کمپرس گرم بر روی بافت پستان آلوده به مدت 15 تا 20 دقیقه و چهار بار در روز است‌‌‌.‌‌‌ ‌همچنین شاید لازم باشد از داروهای مسکن استفاده کنید‌‌‌. آنتی بیوتیک‌ها در درمان عفونت پستان بسیار موثرند‌‌‌.‌‌‌ ‌اگر آنتی بیوتیک مصرف می‌کنید‌‌‌‌‌‌،‌‌‌ ‌باید شیر دادن یا پمپ کردن را ادامه دهید تا تورم ناشی از تولید شیر برطرف شود‌‌‌. ‌در صورت از بین رفتن آبسه‌‌‌‌‌‌،‌‌‌ ‌آسپیراسیون با سوزن تحت هدایت سونوگرافی‌‌‌‌‌‌،‌‌‌ ‌همراه با آنتی بیوتیک انجام می‌شود‌‌‌.‌‌‌ ‌اگر این روش پاسخ ندهد‌‌‌‌‌‌،‌‌‌ ‌برش و تخلیه روش درمانی جایگزین است‌‌‌. ‌

این بیماری عفونی پستان، معمولاً با آنتی بیوتیک درمانی به سرعت برطرف می‌شود. در عفونت‌های باکتریال پستان شدید‌‌‌‌‌‌،‌‌‌ ‌ممکن است آبسه ایجاد شود‌‌‌.‌‌‌ ‌آبسه‌ها باید‌ یا در مطب یا با روش جراحی‌‌‌ تخلیه شوند‌‌‌‌‌‌. ‌برای کمک به بهبودی سریع بعد از عمل‌‌‌‌‌‌،‌‌‌ ‌به پانسمان زخم نیاز است‌‌‌.‌‌‌ ‌ممکن است به زنان مبتلا به آبسه، پیشنهاد شود که به طور موقت شیردهی را قطع کنند‌‌‌. ‌در صورتی که علائم زیر را داشتید فورا به پزشک متخصص سینه مراجعه کنید:

  1. اگر هر بخشی از بافت پستان قرمز‌‌‌‌‌‌،‌‌‌ ‌لطیف‌‌‌‌‌‌،‌‌‌ ‌متورم یا گرم می‌شود
  2. در حال شیردهی تب شدید داشتید
  3. گره‌های لنفاوی زیر بغل شما حساس یا متورم می‌شوند
  4. روش‌های خود مراقبتی بیماری های سینه

 

 

دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *