جراح پستان اصفهان | سفت شدن سینه

هفت دلیل اصلی سفت شدن سینه – قسمت اول

عارضه سفت شدن سینه | احساس تغییر در بافت پستان ها یکی از مواردی است که بسیاری از بانوان را نگران می کند،. تغییری که گاهاً با احساس سفت شدن سینه و سنگینی پستان ها همراه است.


مطالب پیشنهادی جراح پستان اصفهان دکتر رسول فاتحی فرد :


اگر احساس سفتی و سنگینی در سینه های خود دارید نگران نباشید چون سفتی سینه به ندرت از علائم سرطان پستان محسوب می شود. در این مطلب به تعدادی از دلایل سفت شدن و احساس سنگینی در سینه ها می پردازیم :

جراح پستان اصفهان | تشخیص تغییرات فیبروکیستیک سینه

تغییرات فیبروکیستیک پستان

تغییرات فیبروکیستیک پستان یکی از عارضه های شایع در بین زنان است. بیش از نیمی از خانم ها حداقل یک بار در طول زندگی خود با این مشکل مواجه می شوند. این عارضه یک وضعیت غیر سرطانی است که می تواند باعث تغییرات متعددی در بافت پستان ها مانند تجمع آب میان بافتی در سینه ها شود. زمانی که بافت پستان ها از آب پر می شود ، فرد احساس سنگینی و سفت شدن سینه می کند.

تغییرات فیبروکیستیک می تواند در یک یا هر دو پستان رخ دهد. این تغییرات یا از چرخه طبیعی قاعدگی پیروی می کنند یا نظم خاصی ندارند و هر زمانی می توانند رخ دهند. در برخی موارد، علائم تغییرات فیبروکیستیک پستان می تواند به صورت پایدار در فرد باقی بماند. سایر علائم شایع تغییرات فیبروکیستیک پستان عبارتند از:

  1. وجود توده های متحرک در بافت پستان
  2. احساس درد و حساسیت پستان ها به خصوص در زمان قاعدگی
  3. احساس دردی که به زیر بغل و حتی بازوها کشیده می شود.
  4. ظاهر شدن و از بین رفتن توده ها ، یا وجود توده هایی که سایز آن ها بطور پیوسته تغییر می کند.
  5. خروج مایع سبز یا قهوه ای رنگ از نوک پستان

با شکل گیری و از بین رفتن کیست های پستان، بافت پستان دچار سفتی و ضخیم شدن می شود که به این وضعیت فیبروز پستان گفته می شود. این تغییرات به سادگی قابل مشاهده نیستند اما می توانند سبب ایجاد احساس سفت شدن پستان و سنگینی آن شوند.

چرخه قاعدگی و سفت شدن سینه

درد و ورم هایی که در پستان از الگوی قاعدگی پیروی می کنند ، می توانند ارتباط مستقیمی با چرخه قاعدگی داشته باشند. به این وضعیت ، دردهای چرخه ای پستان گفته می شود.

در روزهای نزدیک به پریود، سطح استروژن و پروژسترون در بدن به طور قابل توجهی نوسان می کند. افزایش سطح استروژن سبب افزایش سایز و تعداد داکت ها و غده های درون سینه می شود. علاوه بر این، افزایش هورمون های زنانه می توانند سبب جذب آب توسط بافت پستان و ایجاد حس سفت شدن سینه و سنگینی آن شوند.

تغییرات چرخه ای پستان معمولاً هر دو سینه را تحت تأثیر قرار می دهند ، در طول دو هفته نزدیک به پریود به اوج خود می رسند و سپس ناپدید می شوند. این تغییرات معمولاً علائم زیر را به همراه خود دارند:

  • ورم و سنگینی سینه
  • احساس درد همراه با تیر کشیدن سینه
  • بافت های توده مانند در پستان

پروتز پستان اصفهان | بارداری و سفت شدن سینه

بارداری و سفت شدن سینه

گاهی اوقات عارضه سفت شدن سینه یکی از علائم اولیه بارداری است. در یک یا دو هفته اول پس از تشکیل جنین ، سینه ها دچار ورم و سنگینی می شوند. سفت شدن و سنگینی سینه ها در طول بارداری در نتیجه تغییرات هورمونی است. این تغییرات می توانند سبب احساس سنگینی، تیر کشیدن و حساس شدن سینه ها شوند. علاوه بر این، در هفته های اول بارداری، ممکن است متوجه تغییر سایز قابل توجه سینه های خود شوید.

در صورتی که سفت شدن سینه و سنگینی آن همراه با به تعویق افتادن قاعدگی باشد ، پیشنهاد می شود از تست های رایج بارداری استفاده کنید. سایر علائم اولیه بارداری عبارتند از:

  1. از دست دادن یک پریود یا بیشتر
  2. مشاهده لکه های کمرنگ
  3. تهوع و استفراغ
  4. احساس خستگی و بیحالی

در طول بارداری، به مرور زمان فرد احساس سنگینی بیشتری در سینه های خود می کند. این سنگینی تا پایان بارداری به اوج خود می رسد و نشان دهنده این است که بدن مادر برای شیردهی آماده شده است. تغییرات سینه در دوران بارداری با سرعت ملایمی در بدن ایجاد می‌شود که باید اطلاعات کاملی از آن‌ها داشته باشیم.

 

در بخش بعدی به ادامه عواملی که سبب بروز این عارضه می شود می پردازیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *