جراح پستان اصفهان | جراحی انکوپلاستی و بروز سرطان سینه

سرطان سینه در سن بلوغ

سرطان سینه در سن بلوغ | سرطان سینه یکی از انواع سرطان هایی است که سالیانه افرادی زیادی در سرتاسر جهان به آن مبتلا می شوند و احتمال بروز این بیماری در سنین مختلف از جمله در سن بلوغ و نوجوانی و ابتدای جوانی در افراد وجود دارد. ابتلا به سرطان پستان در خانم ها نسبت به آقایان به مراتب بیشتر دیده می شود و احتمال بروز آن حتی در دوران بلوغ و زیر سنین ۴۰ سالگی نیز بیشتر از آقایان است.

با توجه به اینکه اکثر جوانان و نوجوانان احتمال ابتلا به سرطان پستان را در خود نمی دهند، تشخیص بیماری سرطان دیرتر انجام گرفته و از این رو این تاخیر ممکن است احتمال خطر بیشتری برای آن ها ایجاد نماید. داشتن آگاهی کافی در زمینه سرطان سینه در دوران بلوغ می تواند تاثیر قابل توجهی در پیشگیری و درمان سرطان پستان به موقع این بیماری داشته باشد.


مطالب پیشنهادی جراح پستان اصفهان دکتر رسول فاتحی فرد :

جراح پستان اصفهان | سرطان سینه در سن بیست سالگی

علایم سرطان سینه در سن بلوغ

با ورود به سال های نوجوانی، تغییر شکل دادن پستان ها در دختران و نیز پسران یک امر کاملا طبیعی است اما ممکن است در این دوران در سینه ها، توده های سرطانی نیز ایجاد شوند که معمولا این توده ها با علایمی مانند موارد زیر ظاهر می شوند:

  1. سفت و سخت شدن پستان های نوجوان
  2. رشد توده به اندازه یک نخود تا عرض یک انگشت
  3. ممکن است در سینه های نوجوان احساس درد وجود داشته باشد.
  4. وجود لکه یا توده در سینه
  5. تغییر در اندازه، تقارن و شکل پستان
  6. تغییر در پوست نوک پستان
  7. قرمزی و تورم پستان
  8. کم رنگ شدن پوست سینه

تاريخ تشخيص سرطان سینه

درجه بندی یا استیج سرطان سینه

درجه بندی سرطان سینه اطلاعات مفیدی از جمله چگونگی سرعت رشد توده را براساس مشاهده سلول های سرطانی در زیر میکروسکوپ در مقایسه با سلول های طبیعی به متخصصین می دهد که شامل موارد زیر می شود:

1- درجه 1 یا گرید پایین
در این درجه سلول های سرطانی شبیه به سلول های طبیعی هستند و مانند آن ها رشد کرده و تمایز می یابد و احتمال گسترش آن ها به دیگر نقاط بدن کم است.

2- درجه 2 یا گرید متوسط
در این مرحله سلول های سرطانی غیر طبیعی به نظر می رسند و سرعت رشد آن ها از سلول های درجه 1 کمی بیشتر است.

3- درجه 3 یا گرید بالا
سلول های سرطانی در این مرحله تفاوت بسیاری با سلول های طبیعی دارند و ممکن است سریع تر از سلول های درجه 1 و 2 رشد کنند. در این مرحله معمولا سلول های سرطانی به نواحی دیگر بدن نیز متاستاز داده اند و احتمال متاستاز بیشتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *