ارتباط سرطان و رابطه جنسی زنان
رابطه جنسی زنان | وقتی برای یک فردی بیماری سرطان تشخیص داده میشود، ممکن است آنها بخواهند بدانند چگونه میتوانند یک زندگی “معمولی” داشته باشند و آیا نیاز به جراحی و درمان دارویی دارند، و یا اینکه چطور میتوانند بعد از سرطان به زندگی خود ادامه دهند؟ فرد مبتلا به سرطان ممکن است بارها از خود سوال بپرسد تشخیص و درمان سرطان چگونه ممکن است بر رابطه جنسی او اثر بگذارد؟
مطالب پیشنهادی جراح پستان اصفهان دکتر رسول فاتحی فرد :
- راه های پیشگیری از سرطان پستان
- راه های تشخیص بیماری سرطان سینه
- مارکر گذاری تومور های پستان
- پروتز پستان اصفهان
- مراحل پیشرفت سرطان پستان
- دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان
- غربالگری پستان و معاینه سینه
سرطان و درمان آن چگونه بر زندگی جنسی زنان تاثیر میگذارد ؟
سکس، روابط جنسی و صمیمیت برای افراد مبتلا به سرطان به اندازهی افراد عادی دارای اهمیت است. در واقع، تحقیقات نشان داده است که رابطه جنسی و صمیمیت باعث میشود افراد در مقابله با سرطان بهتر بتوانند با احساس اضطراب خود در طول درمان کنار بیایند. اما واقعیت این است اندام جنسی فرد، میل جنسی او، عملکرد جنسی، احساس رضایت، و تصوری که فرد از بدن خود دارد میتواند تحت تاثیر سرطان و درمان آن قرار بگیرد. نحوه نشان دادن تمایلات جنسی نیز میتواند از این موضوع تاثیر بپذیرد.
اطلاعاتی که اینجا ارائه میشود برای زنان بالغی است که میخواهند بدانند سرطان و درمان آن چگونه بر زندگی جنسی آنها تاثیر میگذارد. ما نمیتوانیم به تمام سوالات پاسخ دهیم، اما تلاش می کنیم به شما و پارتنر شما اطلاعات کافی بدهیم تا یک گفتگوی خوب و صادقانه در رابطه با صمیمت و رابطه جنسی خود داشته باشید. ما همچنین ایده هایی را برای صحبت با پزشک و تیم درمان سرطان خود، مطرح مینماییم.
قدم اول: ارتباط خوب
این مهم است که شما بتوانید به این سوالات پاسخ دهید و اگر مشکل جنسی دارید به خودتان کمک کنید. اولین قدم این است که موضوع رابطه جنسی را با پزشک خود، با همسر و یا با فردی از گروه درمان مطرح نمایید. خیلی مهم است که با تیم درمان سرطان دربارهی انتظارات خود صحبت کنید، سپس در ادامه راجع به اینکه در این دوره، در طی درمان و مراقبتهای بعدی چه چیزهایی در زندگی جنسی شما تغییر خواهد کرد یا تغییر کرده است، صحبت کنید. این صحبتها شامل مواردی نظیر اینکه چه داروهایی با نسخه یا بدون نسخه، ویتامینها یا مکملهایی مصرف میکنید، نیز میشود؛ به این دلیل که ممکن است این داروها با داروهایی که در روند درمان شما به کار میرود تداخل داشته باشد.
تصور نکنید که پزشک یا پرستار ممکن است راجع به این موارد و یا نگرانیهای دیگری که شما در مورد تمایلات جنسی خود دارید، از شما سوال بپرسند. مطالعات بسیاری وجود دارد که نشان میدهد پزشک، پرستار، و یا بقیه اعضای تیم درمان راجع به تمایلات جنسی، هویت جنسی، زندگی جنسی در حین چکاپ یا ویزیتهای درمانی، معمولا سوالی نمیپرسند. به همین دلیل، بیماران ممکن است اطلاعات، حمایت و کمک کافی را برای مقابله با احساسات و مشکلات جنسی خود نداشته باشند.
قدم دوم: سوالاتی که باید بپرسید !
شما حتما سوالات خاصی دارید که تمایل دارید در مورد آنها بیشتر بدانید. اینجا نمونههایی از سوالاتی وجود دارد که ممکن است شما بخواهید از پزشک، پرستار خود دربارهی داشتن رابطه جنسی در طول درمان و پس از آن داشته باشید:
- روند درمان چگونه بر زندگی جنسی من ممکن است اثر بگذارد؟
- آیا داشتن رابطه جنسی در حال حاضر بیخطر است؟ اگر نه، چه زمانی برای شروع رابطه جنسی مناسب است؟
- آیا نوع خاصی از رابطه جنسی وجود دارد که من نباید آن را انجام دهم؟
- آیا در طول درمان باید از روش های پیشگیری از بارداری یا ابزار محافظتی استفاده نمایم؟ بعد از آن چطور؟ و برای چه مدتی؟
- آیا داروها و درمانها از طریق مایعات بدن می تواند به شریک جنسی من منتقل شود؟
- چه اقدامات ایمنی لازم است که انجام دهم، و برای چه مدت؟
قدم سوم: به صحبت کردن ادامه دهید و برای مدیریت مشکلات با یکدیگر همکاری نمایید .
تا جایی که میتوانید راجع به عوارض احتمالی که ممکن است درمان سرطان بر زندگی جنسی شما بگذارد، اطلاعات کسب کنید. با پزشک خود یا با دیگر اعضای تیم درمان مشورت نمایید. وقتی بدانید که چه چیزی در انتظار شما است، شما میتوانید برای مشکلاتی که ممکن است به وجود بیایند برنامهریزی نمایید.
یادتان باشد مهم نیست که چه نوع درمانی را برای بهبود بیماری خود دارید، به هر حال اکثر خانمها میتوانند از لمس کردن احساس خوبی داشته باشند. تعداد کمی از درمانها (به جز مواردی که بر نواحی مختلف مغز و نخاع تاثیر میگذارد) باعث صدمه دیدن اعصاب و ماهیچه هایی میشوند که در ایجاد احساس لذت از طریق لمس کردن و رسیدن به ارگاسم نقش دارند.
سعی کنید راجع به رابطه جنسی با شریک عاطفی خود و تیم مراقبت سرطان، گفتگویی واضح و دو طرفه داشته باشید. اگر خجالت میکشید که از تیم درمان در مورد فعالیت جنسی خود سوال بپرسید، ممکن است هیچ وقت به پاسخ نرسید. در مورد رابطه جنسی با تیم خود صحبت کنید، و به پارتنر خود بگویید که چه چیزی یاد گرفتهاید.
رابطه جنسی در زنان و درمان سرطان
ارتباط خوب زمانی که سرطان بدن شما را تغییر داده، کلید تنظیم زندگی جنسی شما میباشد. اگر احساس ضعف یا خستگی دارید و میخواهید که شریک جنسی شما نقش بیشتری در لمس کردن شما داشته باشد، آن را مطرح نمایید. اگر قسمتی از بدن شما دردناک یا حساس شده است، با راهنمایی شریکجنسی خود از او بخواهید که قسمت دردناک را لمس نکند. به یاد داشته باشید اگر یکی از شرکای جنسی مشکلی در انجام سکس داشته باشد، این مشکل روی هر دوی شما تاثیر میگذارد.
عزت نفس خود را تقویت نمایید. ویژگیهای خوب خود را به یاد بیاورید. اگر موی خود را از دست دادهاید، یک کلاهگیس، کلاه یا روسری سرکنید تا احساس بهتری داشته باشید. اگر سینهی شما را برداشتهاند ممکن است بخواهید از پروتز سینه استفاده نمایید. هر کاری که به شما احساس خوبی می دهد انجام دهید. تغذیه مناسب و تمرینات ورزشی میتواند به شما کمک نماید که بدنی قوی داشته باشید و همچنین به تقویت روحیه شما کمک می کند. تکنیکهای ریلکس کردن را تمرین نمایید و اگر احساس اضطراب، افسردگی یا درگیری ذهنی دارید حتما از یک متخصص جراح پستان خود کمک بگیرید.