جراح پستان اصفهان | بیماری پاژه پستان

بیماری پاژه پستان

بیماری پاژه پستان یک بیماری نادر است که معمولا در خانم‌ها به وجود می‌آید. در این بیماری نوک سینه (نیپل) خانم‌ها دچار تغییرات ظاهری و شکلی می‌شود. این بیماری می‌تواند از نوک سینه‌ها شروع شود و تا اطراف سینه ادامه یابد.

همان‌طور که گفته شد این بیماری در بانوان، تنها مربوط به نوک سینه و اطراف آن می‌باشد. معمولا سینه خانم‌ها و زنان مسن دچار این اختلال و بیماری می‌شود. بیماری پاژه در پستان‌ها به علت به وجود آمدن سلول‌های سرطانی در اطراف و یا نوک سینه‌ها می‌باشد. شروع این بیماری از مجاری شیری خانم‌ها آغاز می‌شود و تا دایره اطراف سینه (آرئولا) خانم‌ها پیش می‌رود.

از آنجایی که این بیماری تقریبا تازه می‌باشد، پزشکان و محققان به نتایج دقیقی برای این بیماری نرسیده‌اند. محققان درباره این بیماری به چند نکته و اصل رسیده‌اند؛ که این نکات شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. بیماری پاژه سینه تنها در نوک آن اتفاق می‌افتد.
  2. این بیماری معمولا در یکی از سینه‌ها ایجاد می‌شود.
  3. در پاژه، حرکت سلولهای سرطانی از بخش مجاری شیردهی تا آرئولا ادامه دارد.
  4. ایجاد سلول‌های سرطانی در نوک پستان و ایجاد پاژه به خودی خود رخ می‌دهد.

افراد مبتلا به این بیماری، در ناحیه‌ای دیگر موسوم به ناحیه دوم سینه، دچار سرطان پستان هستند.

جراح پستان اصفهان | 
پاژه پستان

تشخیص پاژه پستان

بهتر است برای تشخیص و درمان این بیماری موارد زیر را در نظر بگیرید. دانستیم که پستان یک اندام حیاتی برای خانم‌ها می‌باشد. بهتر است خانم‌ها هر چند وقت یکبار معاینه فیزیکی پستان را انجام بدهند. اگر به پزشک متخصص برای معاینه مراجعه کنید، آنها با انجام معاینات ویژه، به وجود توده و توده‌های سرطانی مشکوک پی خواهند برد.

ماموگرافی در واقع همان تصویربرداری جزئی از سینه می‌باشد که به کمک اشعه انجام می‌شود. در ماموگرافی نوک سینه و دیگر قسمت‌های سینه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

علاوه بر ماموگرافی، سونوگرافی و یا MRI سینه روش‌های بسیار خوبی برای بررسی دقیق و جزئی اجزای داخلی سینه و پستان‌ها می‌باشند. روش بیوپسی نوک پستان و آئولا، روشی است که از طریق آن یک جراح متخصص بخشی از سینه یا بافت آن را نمونه‌برداری می‌کند. نمونه برداشته شده را در زیر میکروسکوپ قرار می‌دهد و بررسی‌های لازم را برای تشخیص پاژه انجام می‌دهد.

علائم بیماری پاژه پستان

نشانه‌ها و علائمی که نشان می‌دهند شما دچار پاژه سینه هستید.

  • در برخی از خانم‌ها بیماری پاژه با صاف شدن غیر عادی نوک پستان‌ها بروز می‌کند.
  • هرگونه التهاب و برآمدگی‌هایی می‌تواند خبر از احتمال وجود پاژه در پستان را بدهد.
  • هر گونه خارش و سوزش در نوک پستان و اطراف آن می‌تواند نشانه وجود پاژه باشد.
  • دردهای غیر طبیعی و حساس شدن نوک سینه‌ها می‌تواند از دیگر نشانه‌های پاژه باشد.
  • اگر نوک سینه و اطراف آن پوسته پوسته شود و یا پوست اطراف سینه ضخیم شود، می‌تواند نشانه وجود پاژه باشد.
  • اگر از نوک سینه‌های شما ترشحات زرد رنگ و یا خونی جاری شود؛ می‌تواند علت وجود پاژه در پستان‌ها را اثبات کند.

جراح پستان اصفهان | درد پستان

علل و فاکتورهای خطرناک پاژه در پستان

علل گوناگونی وجود دارند؛ که در صورت بروز و وجود آنها پاژه پستان اتفاق می‌افتد. این فاکتورهای خطرناک ایجاد پاژه، شامل موارد زیر می‌باشد:

سن افراد
اولین علتی که سبب می‌شود پاژه به وجود بیاید، سن افراد است. خانم‌های بالای پنجاه سال بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه قرار می‌گیرند.

نژاد
طبق تحقیقات انجام شده، پاژه در اغلب زنان آفریقایی و آمریکایی به وجود می‌آید. درصد ابتلای خانم‌های سفید پوست به این بیماری کمتر می‌باشد.

سابقه سرطان
افرادی که دارای سابقه قدیمی سرطان، بخصوص سرطان سینه می‌باشند؛ بیشتر در معرض این بیماری قرار می‌گیرند.

سابقه خانوادگی
اگر یکی از اعضای خانواده شما مانند مادر، خواهر، عمه و … به سرطان سینه مبتلا شده اند، شانس شما در ابتلا به بیماری پاژه دو برابر می‌شود.

اثر ژن
در برخی از زنان ژن‌های مربوط به سرطان سینه فعال هستند‌ و این افراد سهم بیشتری در ابتلا به پاژه را دارند.

قاعدگی زنان
در خانم‌هایی که مدت زمان شروع پریودی تا قاعدگی بیش از حد نرمال باشد، شانس ابتلا به پاژه نیز بیشتر خواهد بود.

اضافه وزن
خانم‌هایی که پس از دوران قاعدگی دارای اضافه وزن بیش از حد باشند، به این عارضه مبتلا خواهند شد.

مصرف داروها
برخی از داروهای هورمونی مانند استروژن و پروژسترون، قرص‌ها و آمپول‌های ضد بارداری، ایمپلنت و سایر داروهای هورمونی می‌توانند احتمال ابتلای فرد به پاژه را افزایش دهند.

درمان پاژه پستان

اگر به این بیماری مبتلا شدید، نگران نباشید چرا که روش‌های درمانی متعدد و گوناگونی برای آن وجود دارد. علاوه بر درمان، روش‌هایی وجود دارد که می‌توان از ابتلا به پاژه جلوگیری کرد.

جراح پستان اصفهان | درد و خارش بعد از جراحی ماستکتومی
درد و خارش بعد از جراحی ماستکتومی

ماستکتومی

برای درمان پاژه به روش ماستکتومی، سرطان و سلولهای سرطانی نباید به غدد لنفاوی راه پیدا کرده باشند. در این روش ساده تمام پستان را با عمل جراحی بر می‌دارند.

لامپکتومی

روش لامپکتومی نسبت به ماستکتومی پیچیده‌تر می‌باشد. در این روش، بخش‌هایی از پستان را که درگیر سلولهای سرطانی پاژه شده‌اند را بر می‌دارند و برخلاف ماستکتومی، همه پستان را بر نمی‌دارند. این روش زمانی اجرا می‌شود که جراح مطمئن شود؛ بقیه بخش‌ها به سلولهای سرطانی پاژه آلوده نشده باشند. روش لامپکتومی مستلزم انجام رادیوتراپی می‌باشد. در این روش خانم‌ها می‌توانند نوک سینه برداشته شده را ترمیم کنند.

دارودرمانی

پس از جراحی‌های انجام شده، پزشک روش‌های دیگری مانند دارودرمانی، هورمون درمانی و شیمی‌درمانی را برای پیشگیری از ابتلا به پاژه تجویز می‌کند.

تغییر سبک زندگی

به خانم‌هایی که به دوران قاعدگی نزدیک می‌شوند؛ توصیه میشود تا مواردی را انجام دهند تا در خطر ابتلا به پاژه سینه قرار نگیرند. این موارد توصیه شده شامل انجام آزمایش‌های سالانه و ماهانه یا غربالگری پستان، انجام ورزش‌های مربوط به پستان، عدم مصرف الکل، داشتن رژیم غذایی سالم شامل سبزیجات، میوه‌جات، گوشت و ماهی و عدم استفاده از داروهای هورمونی می‌باشند.

 

دکتر رسول فاتحی فرد جراح پستان اصفهان :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *