جراح پستان اصفهان | خطر بروز بیماری زوسکا

هر آنچه لازم است در مورد بیماری زوسکا بدانید :

بیماری زوسکا یکی از حالت های آزار دهنده و دردناکی است که می تواند برای افراد مختلف به وجود آید. زوسکا شامل ایجاد عفونت در اطراف نوک سینه می شود که افراد ممکن است آن را با سرطان سینه اشتباه بگیرند. بهتر است بدانید که بیماری زوسکا هیچ ارتباطی با سرطان پستان نداشته و تنها باید به عنوان یک بیماری مهم تحت پیگیری و درمان قرار گیرد.

علائم مختلفی برای بروز بیماری عفونی زوسکا وجود دارند که با مشاهده آن ها می توان از بروز این بیماری مطمئن شد. جمع شدن نوک پستان و ایجاد آبسه و تورم در ناحیه اطراف نوک سینه از نشانه های بارز ایجاد بیماری عفونی زوسکا است. هر چند تمامی این نشانه ها باید توسط پزشک بررسی گردند.

در این مقاله به شرح برخی جزییات مربوط به بیماری زوسکا می پردازیم. توجه به این مطالب می تواند به شما کمک کند تا بیماری زوسکا را با سرطان پستان اشتباه نگیرید.


مطالب پیشنهادی جراح پستان اصفهان دکتر رسول فاتحی فرد :

پروتز پستان اصفهان | خطر بروز بیماری زوسکا

بیماری زوسکا

بیماری زوسکا که ممکن است در ابتدا به سرطان پستان شبیه باشد عبارت است از نوعی متاپلازی اپیتلیال پستان. ممکن است این سوال پیش آید که متاپلازی پستان یعنی چه؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که هر گاه سلول های اپیتلیال پستان رشد بیش از حد طبیعی داشته باشند، آن گاه متاپلازی پستان رخ می دهد. این پدیده منجر به مسدود شدن مجاری سینه شده و وضعیتی مشابه با سرطان پستان در فرد ایجاد خواهد کرد.

این بیماری نوعی عفونت پستان است. این بیماری در موارد نادر ایجاد و باعث تورم سینه و ایجاد آبسه در آنمی شود. همچنین در برخی موارد ممکن است باعث جمع شدن هاله اطراف پستان ها شود. برخی از پزشکان براین باورند که تعداد افرادی که به این بیماری مبتال می شوند، نسبت به آمارهای ارائه شده، بیشتر است.بیماری زوسکا در واقع نوعی متاپالزی سلول های سنگفرشی پستان است. یعنی این بیماری باعث تکثیر بیش ازحد سلولهای سنگفرشی می شود که باعث انسداد مجاری پستانها میشود.

این تنها شباهت بین زوسکا و سرطان پستان است. البته رشد سلولهای سنگفرشی پستان بدخیم نیست و قابل درمان خواهد بود.این بیماری با نام های دیگری نیز شناخته می شود.

  1. فیستول پستانی (fistula mammillary)
  2.  اکتازی مجرای پستان.
  3.  ورم پستان.

علت ابتلا به بیماری زوسکا چیست؟

این بیماری معمولا در سنین باروری و در خانم های جوانتر ایجاد می شود. اما ارتباطی به بارداری یا شیردهی درآنان ندارد. مطالعات نشان می دهد خانم هایی که سیگار میکشند، بیشتر به این بیماری مبتلا خواهند شد. آمارابتلا به این بیماری ۱۰ درصد از خانم هاست. البته برخی از آقایان نیز به زوسکا مبتلا می شوند.مراحل زوسکابه طور کلی روند پیشرفت زوسکا سه مرحله است.

در ابتدای بروز بیماری مجاری نوک پستان ورم می کنند و به یکدیگر متصل می شوند. ۳۰ درصد ازبیماران در این مرحله علامت خاصی (درد یا تورم و…) را مشاهده نمی کنند.
در مرحله بعدی مجاری پستان کم کم مسدود می شوند و آبسه های چرکی ایجاد خواهد شد. این موضوع باعث ایجاد درد در پستان و هاله اطراف آن می شود.
در مرحله آخر نیز پوست اطراف پستان چروکیده می شود و علائم به شکل شدیدتری ظاهر خواهند شد.

جراح پستان اصفهان | عفونت قارچی پستان

بیماری زوسکا با چه علائمی خودش را نشان می دهد؟

در فرایند ایجاد بیماری زوسکا، اصلی ترین مرحله انسداد مجاری پستان است. این مساله خود می تواند منجر به انواع عفونت های باکتریایی شده و عوارض ثانویه داشته باشد. برخی از اصلی ترین عوارضی که مسدود شدن مجاری یاد شده باعث می شوند عبارت اند از:

  • ایجاد تورم در اطراف نوک پستان
  • ایجاد توده در ناحیه آرئول (ناحیه قهوه ای رنگ سینه)
  • فیستول یا سینوس تخلیه کننده نوک پستان
  • بروز ترشحات خمیری و غلیظ از نوک پستان
  • احساس درد و ناراحتی

تمامی علائم گفته شده می تواند در هنگام بروز بیماری عفونی زوسکا در یک یا هر دو سینه مشاهده گردند. برخی از علائم ظاهری نیز ممکن است ناشی از بیماری عفونی زوسکا باشند. برای مثال، ایجاد گره های دردناک در زیر پوست، مخصوصا در ناحیه نزدیک به نوک پستان، از نشانه های ظاهری زوسکا به حساب می آید.

در برخی موارد علائم بعد از مدتی بدون نیاز به درمان بهبود پیدا می کنند. اما در برخی موارد نیاز به درمان های جدی مانند جراحی خواهند داشت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *